Slik gir du programmer tilgang til webkameraet

1. april 2021

ID 82864

Slik gir du et program tilgang til webkameraet:

1. Åpne hovedvinduet.
  2. Klikk på knappen Flere verktøy.

Vinduet Verktøy åpnes.

3. I vinduet Verktøy går du til delen Behandle programmer.
  4. Klikk på koblingen Programkontroll for å åpne vinduet Programkontroll.
  5. Gå til vinduet Programkontroll og klikk på lenken Behandle programmer for å åpne vinduet Behandle programmer.
  6. Velg programmet du vil gi webkameratilgang til, i listen. Dobbeltklikk på programnavnet for å åpne vinduet Programregler.
  7. I vinduet Programregler går du til kategorien Rettigheter.
  8. Fra listen over rettighetskategorier velger du Endring av operativsystemet -> Mistenkelige endringer i operativsystemetTilgang til webkamera.
  9. I kolonnen Handling klikker du på ikonet for å åpne hurtigmenyen og velger Tillat.
  10. Klikk på Lagre.

Programmet vil få tilgang til webkameraet hvis avkrysningsboksen Blokker tilgang til webkameraet for alle programmer ikke er merket av.

Hvis avkrysningsboksen Blokker tilgang til webkameraet for alle programmer er valgt, blokkerer Kaspersky Total Security programmets tilgang til webkameraet uavhengig av klareringsgruppen og manuelt konfigurerte tillatelser.