Om beskyttelse ved bruk av maskinvarevirtualisering

1. april 2021

ID 83057

Når Kaspersky Total Security er installert i 64-biters Microsoft Windows 8, Microsoft Windows 8.1 eller Microsoft Windows 10, bruker det hypervisorteknologi for ekstra beskyttelse mot kompleks skadelig programvare som kan fange opp dine personlige data ved hjelp av utklippstavlen eller phishing.

Beskyttelse ved bruk av maskinvarevirtualisering er aktivert som standard. Hvis beskyttelsen er deaktivert manuelt, kan du aktivere den i vinduet for programinnstillinger.

For datamaskiner som kjører 64-biters versjoner av Microsoft Windows 8, Microsoft Windows 8.1 eller Microsoft Windows 10, har beskyttelsen som gis ved bruk av maskinvarevirtualisering i Kaspersky Total Security (hypervisor), følgende begrensninger:

• Funksjonen er ikke tilgjengelig hvis en tredjeparts hypervisor er aktivert, for eksempel VMware virtualiseringshypervisor. Når du lukker tredjeparts hypervisorer, vil beskyttelsen mot skjermdumper være tilgjengelig igjen.
  • Funksjonen er ikke tilgjengelig hvis CPUen på datamaskinen ikke støtter teknologi for virtualisering av maskinvare. Hvis du vil vite om CPUen støtter virtualisering av maskinvare, kan du se i dokumentasjonen som fulgte med datamaskinen eller søke på nettstedet til CPU-produsenten.
  • Funksjonen er ikke tilgjengelig hvis en tredjeparts hypervisor (for eksempel VMware hypervisor) kjører når du starter Beskyttet nettleser.
  • Funksjonen er ikke tilgjengelig hvis maskinvarevirtualisering er deaktivert på datamaskinen. For detaljer om hvordan du aktiverer maskinvarevirtualisering på datamaskinen din, kan du se datamaskinens tekniske dokumentasjon eller besøke nettstedet til prosessorprodusenten.
  • Funksjonen er ikke tilgjengelig hvis Device Guard er aktivert i operativsystemet Microsoft Windows 10.
  • Funksjonen er ikke tilgjengelig hvis Virtualiseringsbasert sikkerhet (VBS) er aktivert i operativsystemet Microsoft Windows 10.