Filmakulering

1. april 2021

ID 84522

En tilleggsfunksjon som hjelper til å sikre personlige data ved å beskytte slettet informasjon mot uautorisert gjenoppretting av hackere.

Kaspersky Total Security kommer med et verktøy for permanent sletting av data som gjør det umulig å gjenopprette data ved hjelp av standard gjenopprettingsverktøy.

Kaspersky Total Security gjør det mulig å slette data uten at de kan gjenopprettes fra følgende data medier:

• Lokale stasjoner. Sletting er mulig hvis brukeren har rettighetene som kreves for lagring og sletting av informasjon.
  • Flyttbare stasjoner eller andre enheter som kan gjenkjennes som flyttbare stasjoner (f.eks. disketter, minnekort, USB-enheter eller mobiltelefoner). Data kan slettes fra et minnekort hvis den mekaniske beskyttelsen mot overskriving er deaktivert.

Du kan kun slette data som du har tilgang til via din personlige konto. Før du sletter data må du kontrollere at de ikke brukes av åpne programmer.

Slik sletter du data permanent:

1. Åpne hovedvinduet.
  2. Klikk på knappen Flere verktøy nederst i hovedvinduet for å åpne vinduet Verktøy.
  3. Gå til delen Databeskyttelse.
  4. Klikk på koblingen Filmakulering for å åpne vinduet Filmakulering (se følgende figur).

Vinduet Filmakulering

Vinduet Filmakulering

5. Klikk på Bla gjennom, og velg mappen eller filen som skal slettes permanent, i vinduet Velg mappe.

Sletting av systemfiler og -mapper kan føre til problemer i operativsystemet.

6. Fra rullegardinlisten Metode for sletting av data velger du dataslettingsalgoritmen du ønsker.

Når du skal slette data fra SSD- og USB-enheter, anbefaler vi at du bruker metoden Hurtigsletting eller GOST R 50739-95, Russland. Andre slettingsmetoder kan skade SSD- eller USB-enheten.

• Hurtig-slett (anbefales). Sletteprosess som bruker to sykluser med overskriving av data: skriving av nuller og skriving av pseudovilkårlige tall. Hovedfordelen ved denne algoritmen er ytelsen. Hurtigsletting forhindrer at data kan gjenopprettes med standard gjenopprettingsverktøy.
    • GOST R 50739-95, Russland. Algoritmen utfører en overskrivingssyklus med pseudovilkårlige tall og beskytter dataene mot gjenoppretting med vanlige verktøy. Denne algoritmer tilsvarer beskyttelsesklasse 2 av 6, i henhold til klassifiseringen til den russiske State Technical Commission.
    • Bruce Schneier-algoritme. Prosessen består av sju overskrivingssykluser. Forskjellen i forhold til den tyske VSITR-metoden ligger i overskrivingssekvensen. Denne forbedrede metoden for sletting av data anses som den mest pålitelige.
    • Standarden VSITR, Tyskland. Sju overskrivingssykluser utføres. Algoritmen anses å være pålitelig, men kjøringen tar betraktelig lengre tid.
    • Standarden NAVSO P-5239-26 (MFM), USA og Standarden NAVSO P-5239-26 (RLL), USA. Det brukes tre overskrivingssykluser. Standardenes forskjeller ligger i sekvensene de bruker når de overskriver informasjonen.
    • Standarden DoD 5250.22-M, USA. Algoritmen utfører tre overskrivingssykluser. Denne standarden brukes av det amerikanske forsvarsdepartementet.
  7. Klikk på Fjern.
  8. Klikk på Fjern i bekreftelsesvinduet som åpnes.

Filer som brukes av et tredjepartsprogram, kan ikke slettes.