Rydde ubrukte data

1. april 2021

ID 89934

Slik starter du veiviseren for rydding av ubrukte data:

1. Åpne hovedvinduet.
  2. Klikk på knappen Flere verktøy nederst i hovedvinduet for å åpne vinduet Verktøy.
  3. I vinduet Verktøy går du til delen Rengjør og optimaliser.
  4. Klikk på koblingen Rydding av ubrukte data for å starte veiviseren for rydding av ubrukte data.

Veiviseren består av en rekke skjermbilder (trinn) som du kan navigere i med knappene Tilbake og Neste. Klikk på Fullført-knappen for å lukke veiviseren når den er fullført. Du kan når som helst stoppe veiviseren ved å klikke på Avbryt.

La oss gå grundigere gjennom trinnene i veiviseren.

Starte Veiviseren

Den første siden i veiviseren viser informasjon om oppryddingen av ubrukte data.

Klikk på Neste for å starte veiviseren.

Søke etter ubrukte data

Veiviseren søker gjennom komponenten etter ubrukte data. Søket kan ta litt tid. Når søket er fullført, fortsetter veiviseren automatisk videre til neste trinn.

Velge handlinger for å slette ubrukte data

Når søket etter ubrukte data er fullført, åpnes et vindu med en liste over handlinger.

Hvis du vil at veiviseren skal utføre en viss handling, må du merke av i den tilhørende boksen ved siden av handlingen. Som standard utfører veiviseren alle anbefalte og sterkt anbefalte handlinger. Hvis du ikke ønsker å utføre en bestemt handling, fjerner du avmerkingen i boksen ved siden av handlingen.

Vi anbefaler ikke at du fjerner avmerkingen i bokser som er aktivert som standard. Dette kan påvirke sikkerheten til datamaskinen.

Etter at du har definert settet med handlinger som veiviseren skal utføre, klikker du på Neste.

Rydde ubrukte data

Veiviseren vil utføre handlingene som ble valgt på det forrige trinnet. Rydding av ubrukte data kan ta litt tid.

Når ryddingen av ubrukte data er fullført, vil veiviseren automatisk fortsette til neste trinn.

Mens veiviseren kjøres, er det mulig at enkelte filer (for eksempel Microsoft Windows-loggfilen, Microsoft Office-hendelsesloggen) blir brukt av operativsystemet. Veiviseren vil foreslå at du starter operativsystemet på nytt for å slette disse filene.

Fullføring av veiviseren

Klikk på Fullført for å avslutte veiviseren.