Slik sjekker du styrken på passordene dine i lageret

28. mars 2024

ID 141167

Kaspersky Password Manager sjekker om:

• Du bruker de samme passordene for flere kontoer.
  • Du bruker svake passord.
  • Du bruker et passord som har dukket opp i et datainnbrudd

Kaspersky Password Manager sjekker om passordene dine tidligere har dukket opp i en database for passordbrudd. Kaspersky Password Manager sender ikke dataene dine noe sted når de sjekker dette. Når et passord skal sjekkes, krypteres det først med Secure Hash Algorithm (SHA). Resultatet av denne krypteringen er en lang streng med symboler, for eksempel da34a3ee 5e6b9b0d 3245bfef 9560g890 afd84709, som kalles hash. Secure Hash Algorithm er utformet for å gjøre det umulig å gjenopprette den opprinnelige verdien med hash-strengen. For det andre brukes en liten del av denne hash-strengen til å finne alle hackede passord i databasen, der hash-strenger inneholder liknende symboler. Programmet får så de fullstendige verdiene til hash-strengene som likner, og sammenlikner på sin side hash-strengene som er mottatt med hash-strengene som sjekkes. Alt dette gjøres for å sikre at ingen andre enn deg kan gjenopprette passordene dine.

I tillegg kan sikkerheten til dataene dine bli kompromittert hvis du bruker informasjon som er lett å gjette som et passord (f.eks. navnene eller fødselsdatoene til familiemedlemmer). Dette kan ikke sjekkes automatisk. Vi anbefaler at du bruker den innebygde passordgeneratoren vår til å lage sterke passord.

Slik sjekker du styrken på passordene dine i lageret:

1. Gå til delen Passord.
  2. Skriv inn hoedpassordet og klikk på Lås opp lagringsplassen-knappen.
  3. Klikk på knappen Flere handlinger øverst til høyre i vinduet.
  4. Velg menyelementet Vis svake passord.

Delen Svake passord vises i hovedvinduet. Denne delen viser en liste over svake passord. Klikk på et element for å se detaljert informasjon.

Se også

Slik genererer du et sterkt passord