Slik oppdaterer du betalingsmetode

6. juni 2024

ID 230096

Når du kjøper et abonnement på et Kaspersky-produkt fra en autorisert forhandler, blir betalingsmetoden (for eksempel bankkort eller bankkontonummer) du bruker lagt, til på My Kaspersky-kontoen din. Betalingsmetoden knyttes automatisk til abonnementet ditt og belastes i henhold til vilkårene for abonnementet. Du kan bruke forskjellige betalingsmetoder. Du kan for eksempel betale for ett abonnement med bankkort og for et annet abonnement med et annet kort.

Vi vil verken lagre eller behandle data om betalingsmetoder du bruker. Dataene fra betalingsleverandøren vises som de er.

For å se betalingsmetoder knyttet til kontoen din:

1. Klikk på koblingen med e-postadressen din øverst til høyre på siden.

Rullegardinlisten åpnes.

2. Klikk på Kontoinnstillinger-knappen.

Dette åpner et vindu der du kan redigere kontoinnstillingene.

3. Gå til fanen Betalingsmetode.

Dette åpner en liste med betalingsmetoder som har blitt brukt til å kjøpe abonnementer.

4. Klikk på lenken Detaljer i kortet for betalingsmetoder for å se abonnementer som er koblet til denne betalingsmetoden. Hvis det ikke er noen Detaljer-lenke for betalingsmetoden, finnes det ingen koblede abonnementer.

Som nevnt ovenfor, vises data om betalingsmetode mottatt fra betalingsleverandøren som de er. Ulike betalingsmetoder kan brukes til å kjøpe et abonnement hos eksterne leverandører. Hvis informasjonen vi mottar, ikke er tilstrekkelig til å identifisere betalingsmetoden riktig, kan Ukjent betalingsmetode vises i stedet for navnet på betalingsmetoden. Ikke bekymre deg – alt er bra med betalingen for abonnementet ditt. Dette betyr bare at vi ikke kan identifisere den.

Hvis advarselen Problem med avtalegiro vises, betyr det at betalingsmetoden ikke kan brukes til å betale for neste abonnementsperiode, og abonnementet vil ikke bli fornyet. Vi anbefaler deg å endre betalingsmetode og oppgi nytt bankkort, for eksempel i fanen Betalingsmetode.

Du kan oppdatere betalingsmetoden din når som helst ved å:

• endre betalingsdetaljer, for eksempel bruke et nytt bankkort hvis det nåværende kortet ditt er i ferd med å utløpe;
  • endre faktureringsadressen din
  • slette en betalingsmetode som ikke lenger brukes.

En betalingsmetode kan bare slettes hvis ikke noe abonnement bruker den. Hvis du ser Brukt i abonnementer i betalingsmetodekortet, må du først avbryte automatisk fornyelse av alle tilknyttede abonnementer. Klikk på Detaljer for å se hvilke abonnementer som er knyttet til betalingsmetoden. For å slette betalingsmetoden, må du først si opp abonnementet ditt (se Administrer abonnementer).

Slik oppdaterer du betalingsmetoden:

1. Klikk på tannhjulikonet (icon_payment_settings) for å åpne menyen.
  2. For å endre betalingsmetode, klikk på Endre betalingsdetaljer.

Dette åpner et vindu der du kan redigere betalingsdetaljer. Hvordan du redigerer betalingsdetaljer, avhenger av betalingsleverandøren. Følg instruksjonene.

Endring av betalingsdetaljer vil påvirke alle abonnementer knyttet til denne betalingsmetoden.

Hvis betalingsmetoden din ikke kan identifiseres, anbefaler vi at du endrer den til et bankkort. Når du klikker på Endre betalingsdetaljer for en ukjent betalingsmetode, åpnes et skjema der du kan legge til bankkortdetaljer.

3. For å endre faktureringsadresse, klikk på Endre faktureringsadresse.

Du vil bli omdirigert til det autoriserte forhandlernettstedet hvor du kjøpte abonnementet ditt. Følg instruksjonene.

Slik sletter du betalingsmetoden:

1. Klikk på tannhjulikonet (icon_payment_settings) for å åpne menyen.
  2. Klikk på Slett. Hvis det ikke er noe abonnement knyttet til denne betalingsmetoden, åpnes popup-vinduet Slett betalingsmetode. Klikk på Slett for å bekrefte handlingen. Vær oppmerksom på at denne handlingen ikke kan angres.
  3. Hvis det er abonnement knyttet til betalingsmetoden, åpnes et popup-vindu med en liste over disse abonnementene. Klikk på Avbryt abonnement for et abonnement på listen. Du blir omdirigert til vinduet med abonnementsdetaljer, der du må slå av automatisk fornyelse av abonnementet.
  4. Gjenta trinn 3 for hvert abonnement som er knyttet til betalingsmetoden.
  5. Når alle tilknyttede abonnement er sagt opp, kan du slette betalingsmetoden som beskrevet ovenfor (se trinn 2).