Over Sociale privacy

26 januari 2024

ID 231251

Deze functie is alleen beschikbaar in de Plus- en Premium-abonnementen van de Kaspersky app.

Populaire sociale diensten zoals Google en Facebook verzamelen uw gegevens terwijl u ze gebruikt. Deze informatie wordt gebruikt om uw zoekervaring en sociale interacties te personaliseren. Wij zijn van mening dat u de mogelijkheid moet hebben om te zien welke gegevens worden verzameld en om te stoppen met het delen van deze gegevens met de app of andere app-gebruikers wanneer u maar wilt. Met de functie Sociale privacy kunt u gegevensverzameling en privacyvoorkeuren in verschillende diensten beheren - rechtstreeks vanuit onze app. Met Social Privacy hebt u in één app controle over uw gegevens en vindt u meer tips over internetprivacy.

Hoe werkt het

Om Sociale Privacy te gaan gebruiken, moet u de Privacyverklaringaccepteren als onderdeel van de wizard voor de eerste keer uitvoeren of later wanneer u besluit de functie te gebruiken. Dit is van toepassing als u de Kaspersky app in de Europese Unie gebruikt. U kunt uw toestemming op elk moment intrekken, maar hierdoor wordt de functionaliteit van de functie beperkt.

De onderstaande tabel toont de ondersteunde services en de gegevens waarvan u de verzamelingsinstellingen kunt beheren en wijzigen.

Service

Beheersbare gegevens

Google

• Zoekgeschiedenis (Google, YouTube)
  • Browse- en kijkgeschiedenis (Google, YouTube)
  • Locatiegeschiedenis (Google Maps)

Facebook

• Reclame
  • Locatie
  • Acties van andere gebruikers
  • Persoonlijke gegevens
  • Zoeken en vriendschapsverzoeken

LinkedIn

• Zichtbaarheid profiel
  • Gegevens privacy
  • Advertentiegegevens

Instagram

• Persoonlijke gegevens
  • Acties van andere gebruikers
  • Berichten
  • Zoekgeschiedenis

Voor elk type gegevens kunt u de privacy-instellingen op een meer gedetailleerde manier beheren.

Naast het beheer van de gegevensverzameling biedt het hoofdscherm van de functie u verschillende nuttige artikelen over het onderwerp sociale privacy. Om een artikel te lezen, tikt u op de naam ervan in het gedeelte Verhoog uw privacykennis.