Configureer VPN regels voor bekende wifinetwerken

24 november 2023

ID 140379

Als u regelmatig uw apparaat verbindt met een specifiek wifinetwerk, kunt u de instellingen voor de beveiligde verbinding met dat netwerk op voorhand configureren.

Zo configureert u de automatische inschakeling van een beveiligde verbinding voor bekende wifinetwerken:

1. Open de Kaspersky app.
  2. Tik op Profiel > Instellingen > Instellingen Wifi-beveiligingscontrole .
  3. Tik Bekende wifinetwerken.

Een lijst met bekende wifinetwerken wordt weergegeven. De lijst is leeg als er geen bekende wifinetwerken zijn.

4. Selecteer het wifinetwerk waarvoor u instellingen voor een beveiligde verbinding wilt configureren.
  5. Selecteer een actie voor dit netwerk:
    • Behandel als onbeveiligd. Wanneer u een apparaat verbindt met dit wifinetwerk, gebruikt de app de opgegeven instellingen voor onbeveiligde wifinetwerken. Dit geldt voor onbeveiligde bekende netwerken. Als het netwerk veilig is, doet de app niets.
    • VPN inschakelen. Wanneer u een apparaat verbindt met dit wifinetwerk, brengt het programma een beveiligde verbinding tot stand.
    • Doe niets. Wanneer u een apparaat verbindt met dit wifinetwerk, brengt het programma geen beveiligde verbinding tot stand.

Sta toe dat de Kaspersky app je meldingen stuurt. Anders kan de app u niet waarschuwen en niet aanbieden om een beveiligde verbinding tot stand te brengen. Raadpleeg de documentatie van uw besturingssysteem voor informatie over het configureren van meldingen.