Over de functie beveiligingsnieuws

24 november 2023

ID 142309

De functie Beveiligingsnieuws geeft u advies over hoe u uw apparaat en uw digitale omgeving beter kunt beveiligen. De functie toont u tips voor herstellen van onveilige instellingen in het besturingssysteem en meldingen met het laatste beveiligingsnieuws van Kaspersky.

Over onveilige instellingen

Wanneer u uw apparaat gebruikt, kunnen uw acties of de acties van de apps die u start de instellingen van het besturingssysteem wijzigen. De gewijzigde onveilige instellingen vormen mogelijk een veiligheidsrisico voor de beveiliging van uw apparaat. Als het apparaat bijvoorbeeld is gejailbreakt, is het apparaat mogelijk nier meer veilig.

Meldingen over onveilige instellingen in het besturingssysteem kunnen in twee soorten worden verdeeld:

• Waarschuwingen. De instellingen hebben een negatieve invloed op de beveiliging van het besturingssysteem en zijn kwetsbaarheden.
  • Aanbevelingen. U wordt aanbevolen de instellingen te herstellen om de beveiliging van het besturingssysteem te verbeteren.

Security News zoekt minstens een keer per dag naar zwakke instellingen van het besturingssysteem. Als de functie onveilige instellingen in het besturingssysteem vindt, wordt u gevraagd ze te corrigeren om de beveiliging van het besturingssysteem te herstellen.

Informatie over gedetecteerde zwakke instellingen wordt op het hoofdscherm weergegeven en in een sectie Beveiliging Nieuws kunt u meer details over uw bescherming zien. U kunt de volgende acties uitvoeren:

Over beveiligingsnieuws

Elke dag worden er steeds meer wachtwoorden gestolen, databases gehackt en online fraude gepleegd. Het beveiligingsnieuws van Kaspersky bevat recente informatie over zulke misdaden en helpt u situaties voorkomen waarin u het slachtoffer van hackers kunt worden.

Beveiliging nieuws wordt weergegeven samen met ander nieuws van Kaspersky. Beveiligingsnieuws wordt ook als pushberichten weergegeven. Als een melding over beveiligingsnieuws verschijnt, kunt u de volledige tekst van het nieuws lezen door op de melding te tikken.