Uw thuisnetwerk gebruikt zwakke gegevensversleuteling

9 november 2022

ID 236369

Wanneer u een netwerk gebruikt met een zwakke versleuteling, kunnen indringers uw gegevens onderscheppen. Als u een bericht krijgt over zwakke versleuteling wanneer u verbinding maakt met uw thuisnetwerk, schakelt u het type versleuteling over naar een veiliger type. Draadloze netwerken gebruiken gewoonlijk de volgende types versleuteling: WEP, TKIP, WPA, WPA2 (AES/CCMP).

Het belangrijkste verschil is het beschermingsniveau dat ze bieden. We raden aan om WPA2 te gebruiken omdat dit de veiligste optie is.

Routerinterfaces verschillen afhankelijk van de fabrikant, het specifieke model en de firmwareversie. Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw model om de routerinstellingen te begrijpen. De gebruikershandleiding wordt meestal bij de router geleverd; u kunt het ook downloaden van de website van de fabrikant van het apparaat.

Het volgende is een voorbeeldconfiguratie van versleuteling voor de TP-Link TL-WR841N-router.

Een ander type versleuteling gebruiken voor uw draadloze netwerk:

1. Ga naar de pagina met routerinstellingen.
  2. Voer op de autorisatiepagina uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Als u deze nog nooit hebt gewijzigd, zijn ze te vinden onderaan uw router.
  3. Ga op de pagina met routerinstellingen naar het gedeelte DraadlozeDraadloze beveiliging.
  4. Selecteer WPA/WPA2Personal.
  5. Selecteer in het veld Type authenticatie WPA2-PSK.
  6. Selecteer in het veld Versleuteling AES.
  7. Klik op Opslaan.