Uw thuisnetwerk gebruikt een zwak wachtwoord

9 november 2022

ID 236366

We raden aan om sterke wachtwoorden te gebruiken om persoonsgegevens en vertrouwelijke informatie te beschermen. Maak geen accounts aan zonder wachtwoorden.

Vereisten voor sterke wachtwoorden

• Het wachtwoord moet minstens 8 tekens bevatten. Als u Windows gebruikt, zorg er dan voor dat de minimale wachtwoordlengte in de instellingen van het besturingssysteem ten minste 8 tekens is.
  • Het wachtwoord moet hoofdletters, kleine letters, cijfers, spaties en speciale tekens bevatten. Bijvoorbeeld: oNQZnz$Hx2.

Het wachtwoord mag niet bevatten:

• Persoonlijke informatie die gemakkelijk door anderen kan worden verkregen. Bijvoorbeeld voor- of achternaam, geboortedatum.
  • Voor de hand liggende en eenvoudige woorden, uitdrukkingen en reeksen tekens die gemakkelijk te raden zijn. Bijvoorbeeld: wachtwoord, parol, abcd, qwerty of asdfg, 1234567.

Technieken voor het genereren van wachtwoorden

• Bedenk een algoritme voor het samenstellen van wachtwoorden. Neem bijvoorbeeld uw favoriete gedicht of beroemde quote. Schrijf het op in kleine letters en hoofdletters van het Latijnse alfabet en vervang enkele daarvan met gelijkaardige nummers of speciale tekens: @_R0s3 bY_a#y Ot#er n@mE w0u1c|_$me11 as_sVV3Et.
  • Gebruik een wachtwoordgenerator. U kunt Kaspersky Password Manager nu gebruiken om complexe wachtwoorden te genereren, hun sterkte te controleren en ze veilig op te slaan. U kunt ook de browserextensie Kaspersky Password Manager gebruiken om automatisch invoervelden in te vullen op websites.

Hoe vaak moet ik mijn wachtwoord wijzigen?

We raden aan uw wachtwoord elke 3 maanden te wijzigen.

Uw wachtwoord beveiligen

• Onthul of stuur uw wachtwoord aan niemand.
  • Laat uw wachtwoorden nooit achger op papier op plaatsen waar anderen aanwezig kunnen zijn.
  • Gebruik een wachtwoordmanager of een wachtwoordopslag in uw browser ingebouwd.
  • Gebruik een uniek wachtwoord voor elke account. Door wachtwoorden opnieuw te gebruiken, kan een indringer die het wachtwoord van een van uw accounts kent, toegang krijgen tot al uw andere accounts.

Het wachtwoord voor uw thuisnetwerk aanmaken of veranderen

Naar de routerconfiguratie gaan