Gamemodus

9 november 2022

ID 70774

Wanneer het Kaspersky-programma in de modus Volledig scherm werkt samen met enkele andere programma's (in het bijzonder games), kunnen de volgende problemen optreden:

• Mindere prestaties van programma's of games door een gebrek aan systeembronnen
  • Meldingen van het Kaspersky-programma leiden de gebruiker van de game af

Als u de instellingen van het Kaspersky-programma niet handmatig wilt wijzigen telkens als u overschakelt naar de modus Volledig scherm, kunt u Gamemodus gebruiken. Als Gamemodus wordt gebruikt en u bent momenteel aan het gamen of werken met programma's in de modus Volledig scherm, voert het Kaspersky-programma geen scan- of updatetaken uit en toont het geen meldingen.

Zo schakelt u Gamemodus in:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Klik De knop Instellingen onder in het hoofdvenster.

Dit opent het venster Instellingen.

3. Ga nar Prestatie-instellingenPC-optimalisatie.
  4. Schakel het selectievakje Gamemodus in.

U kunt ook het selectievakje Niet storen-modus inschakelen. In deze modus ziet u geen meldingen als u actief bezig bent in sommige programma's, ook scan- en updatetaken worden niet gestart.

Zolang de Gamemodus of de Niet storen-modus is ingeschakeld, ziet u ook geen meldingen van Kaspersky VPN Secure Connection en Kaspersky Password Manager geïnstalleerd op hetzelfde apparaat.

Kaspersky VPN is niet in alle regio's verkrijgbaar.