Gegevens vanuit een back-up herstellen

9 november 2022

ID 84525

Zo herstelt u gegevens vanuit een back-up:

1. Open het hoofdvenster van het programma.
  2. Selecteer het gedeelte Prestaties.
  3. In het blok Back-up en Herstel klikt u op de knop Mijn back-ups bekijken.

Dit opent het venster Back-up en Herstel.

• Klik op de optie Bestanden bekijken in het vervolgkeuzelijst naast de geselecteerde back-uptaak.
    • Klik op de link Mijn opslag en in het geopende venster klik op de knop Bestanden bekijken naast de geselecteerde back-upopslag.
  4. Als tijdens het maken van de back-up een wachtwoord is opgegeven, typt u dit wachtwoord in het venster Voer het wachtwoord in voor toegang tot back-ups in de opslag. Het venster Selecteer bestanden om te herstellen wordt geopend.
  5. Om specifieke bestandstypen te sorteren en terug te zetten, selecteer deze bestandstypen bovenaan de pagina.
  6. De back-upopslag kan kopieën van verwijderde bestanden bevatten, en u kunt een verwijderd bestand herstellen vanaf de back-up. Selecteer het selectievakje Back-ups van verwijderde bestanden niet tonen als u liever geen back-ups van verwijderde bestanden ziet.
  7. Doe vervolgens een van de volgende opties:
    • Als u alle gegevens wilt herstellen, schakelt u het selectievakje Alle gegevens in.
    • Als u slechts bepaalde mappen wilt terugzetten, schakelt u de selectievakjes naast de relevante mappen in.
    • Als u slechts bepaalde bestanden wilt terugzetten, schakelt u de selectievakjes naast de relevante bestanden in de kolom Naam in.
  8. In de vervolgkeuzelijst Back-up datum, kunt u de datum en tijd opgeven wanneer de back-ups is gemaakt.
  9. Klik op de knop Selecteren. Dit opent het venster Selecteer bestanden om te herstellen.
  10. Selecteer één van de twee opties:
    • Oorspronkelijke map. Het programma herstelt gegevens naar de oorspronkelijke map.
    • Opgegeven map. Het programma herstelt gegevens naar de opgegeven map. Klik op de knop Selecteren om de map te selecteren waarnaar u gegevens wilt herstellen.
  11. In de vervolgkeuzelijst Als bestandsnamen niet overeenkomen selecteert u de actie die het programma moet uitvoeren wanneer de naam van het bestand dat wordt teruggezet, overeenkomt met de naam van een bestand dat zich al in de doelmap bevindt:
    • vragen: wanneer bestandsnamen overeenkomen, vraagt het programma u een optie te kiezen: het bestand vervangen door kopie uit back-up, beide bestanden opslaan of het bestand niet herstellen.
    • bestand vervangen door kopie uit back-up – het Kaspersky-programma verwijdert het bestaande bestand en vervangt het door het bestand uit de back-up.
    • beide bestanden opslaan – het Kaspersky-programma laat het bestaande bestand ongewijzigd en slaat het bestand uit de back-up op onder een nieuwe naam in dezelfde map.
    • dit bestand niet terugzetten – het Kaspersky-programma laat het bestaande bestand ongewijzigd en zet het bestand met dezelfde naam uit de back-up niet terug.
  12. Klik op Bestanden terugzetten.

De bestanden die zijn geselecteerd voor herstel worden vanuit de back-up teruggezet en in de opgegeven map opgeslagen.

Raadpleeg ook:

Een back-uptaak starten

Gegevens uit een back-up herstellen met Kaspersky Restore Utility