Over de activatiecode

15 maart 2021

ID 71010

Een activatiecode is een code die u ontvangt bij de aanschaf van een licentie voor Kaspersky Anti-Virus. Deze code is vereist voor de activatie van het programma.

De activatiecode is een unieke sequentie van twintig cijfers en Romaanse letters in de notatie xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx.

Afhankelijk van hoe u het programma hebt aangeschaft, kunt u de activatiecode verkrijgen op één van de volgende manieren:

• Wanneer u een winkelversie van Kaspersky Anti-Virus aanschaft, is een activatiecode voorzien in de handleiding of op het doosje met de installatie-cd.
  • Wanneer u Kaspersky Anti-Virus aanschaft in een online winkel, wordt een activatiecode per e-mail verzonden naar het adres dat u hebt opgegeven tijdens de bestelling van het product.

De licentieduur begint vanaf de datum waarop u het programma activeert. Als u een licentie hebt aangeschaft voor het gebruik van Kaspersky Anti-Virus op diverse apparaten, begint de duur van de licentie vanaf het ogenblik dat u de activatiecode voor het eerst toepast.

We raden u aan een My Kaspersky-account aan te maken, zodat u uw activeringscode niet kwijtraakt wanneer u uw besturingssysteem opnieuw installeert, het programma op een nieuw apparaat installeert of het programma opnieuw installeert op uw huidige apparaat. U kunt een My Kaspersky-account aanmaken tijdens de installatie en activering van het programma. Als u geen My Kaspersky-account hebt aangemaakt tijdens de installatie en activering van het programma, kunt u ook een account aanmaken in het geïnstalleerde programma.

Als u uw activeringscode per ongeluk verwijdert of verliest, kunt u proberen deze te herstellen.