Kaspersky Endpoint Security 11 voor Windows

KES installeren bovenop KSWS

14 februari 2024

ID 224330

De procedure voor het installeren van Kaspersky Endpoint Security voor Windows op servers is dezelfde als voor werkstations. Als de server zich in de Core Mode bevindt, kunt u het programma installeren via de opdrachtregel.

Alvorens de installatie begint, controleert Kaspersky Endpoint Security (KES) of er andere Kaspersky-programma's op de computer zijn geïnstalleerd. Als Kaspersky Security voor Windows Server op de computer is geïnstalleerd, detecteert KES de set KSWS-componenten die is geïnstalleerd en selecteert dezelfde componenten voor installatie. KSWS-instellingen en -taken worden niet gemigreerd wanneer Kaspersky Endpoint Security voor Windows is geïnstalleerd.

Voordat u KES installeert, is het aanbevolen om de KSWS-wachtwoordbeveiliging uit te schakelen. Na het migreren van KSWS naar KES moet u wachtwoordbeveiliging inschakelen in de programma-instellingen.

Minimale softwarevereisten voor het migreren van KSWS-componenten:

• Kaspersky Endpoint Security 11.8.0 voor Windows (build 11.0.1.90).
  • Kaspersky Security 11.0.1 voor Windows Server.

U kunt ook migreren vanuit oudere versies van Kaspersky Security voor Windows Server. In dit geval verwijdert Kaspersky Endpoint Security het programma zonder de set componenten te migreren.

• Kaspersky Security Center 13.2.

De correspondentie van KSWS- en KES-componenten wordt hieronder vermeld. KES-componenten die KSWS niet heeft, worden als volgt geïnstalleerd:

• AMSI-bescherming, Host Intrusion Prevention, Remediation Engine worden geïnstalleerd met standaardinstellingen.
  • De componenten BadUSB Attack Prevention, Adaptieve controle op afwijkingen, Gegevensencryptie, Detection and Response worden geweigerd.

U kunt de lijst van geïnstalleerde onderdelen controleren in het gedeelte Beveiliging van de programma-interface, met de opdracht status of in de Kaspersky Security Center-console in computereigenschappen. U kunt later de selectie van programmaonderdelen wijzigen met de taak Programmaonderdelen wijzigen.

Correspondentie van Kaspersky Security voor Windows Server en Kaspersky Endpoint Security voor Windows componenten

Onderdeel Kaspersky Security voor Windows Server.

Onderdeel Kaspersky Endpoint Security voor Windows

Basic functionality

Programmakernel en scantaken

Log Inspection

(niet ondersteund)

Logboekinspectie wordt afgehandeld door andere componenten, bijvoorbeeld Adaptieve controle op afwijkingen.

Device Control

Apparaatcontrole

Firewall Management

(niet ondersteund)

KSWS Firewall-functies worden uitgevoerd door de firewall op systeemniveau.

File Integrity Monitor

(niet ondersteund)

Met Kaspersky Endpoint Security kunnen bestandsgebeurtenissen in het besturingssysteem worden gecontroleerd met behulp van het onderdeel Bewaking van programma-activiteit.

Exploit Prevention

Exploit-preventie

System Tray Icon

(niet ondersteund)

U kunt gebruikersinteractie configureren in de instellingen programma-interface.

Integration with Kaspersky Security Center

Netwerkagent-connector

Endpoint Agent

Endpoint Agent

Network Threat Protection

Network Threat Protection

Anti-Cryptor

Gedragsdetectie

Anti-Cryptor for NetApp

(niet ondersteund)

Traffic Security

Web Threat Protection

Mail Threat Protection

Webcontrole

On-Demand Scan

Programmakernel en scantaken

ICAP Network Storage Protection

(niet ondersteund)

Beveiliging van netwerkopslag wordt geleverd door andere programmacomponenten, bijvoorbeeld Network Threat Protection.

RPC Network Storage Protection

(niet ondersteund)

Beveiliging van netwerkopslag wordt geleverd door andere programmacomponenten, bijvoorbeeld Network Threat Protection.

Real-Time File Protection

File Threat Protection

Script Monitoring

(niet ondersteund)

Script Monitoring wordt afgehandeld door andere onderdelen, bijvoorbeeld AMSI-bescherming.

KSN Usage

Kaspersky Security Network

Applications Launch Control

Programmacontrole

Performance counters

(niet ondersteund)