Kaspersky Endpoint Security 11 voor Windows

Uitvoermodus voor de scantaak selecteren

11 april 2023

ID 123523

Als de scantaak om een willekeurige reden niet kan worden uitgevoerd (de computer is bijvoorbeeld uitgeschakeld op dat moment), kunt u instellen dat de overgeslagen taak automatisch moet worden gestart zodra dit mogelijk is.

U kunt de start van de scantaak na het starten van het programma uitstellen als de starttijd van de scantaak overeenkomt met de starttijd van Kaspersky Endpoint Security. De scantaak kan pas worden gestart wanneer het opgegeven tijdsinterval na de opstart van Kaspersky Endpoint Security is verstreken.

Zo selecteert u de uitvoermodus voor de scantaak:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop Taken.
  2. Selecteer in het geopende venster de scantaak en klik op de knop icon_settings.
  3. Klik op de knop Scanbereik.
  4. Configureer in het geopende venster de planning van de scantaak.
  5. Afhankelijk van de geselecteerde frequentie configureert u geavanceerde instellingen die het schema voor de uitvoering van de taak definiëren.
    1. Selecteer Start geplande scan de volgende dag als de computer uitgeschakeld is als u wilt dat Kaspersky Endpoint Security overgeslagen scantaken zo spoedig mogelijk start.

Als de optie Elke minuut, Elk uur, Na programmastart of Na elke update is geselecteerd in de vervolgkeuzelijst Scan starten, is het selectievakje Start geplande scan de volgende dag als de computer uitgeschakeld is niet beschikbaar.

2. Als u Kaspersky Endpoint Security een taak wilt laten onderbreken wanneer er weinig computerbronnen beschikbaar zijn, schakelt u het selectievakje Alleen starten als de computer inactief is in. Kaspersky Endpoint Security start de scantaak als de computer vergrendeld wordt of als de schermbeveiliging is ingeschakeld.

Deze optie van het schema helpt de beschikbaarheid van de computerbronnen in stand te houden.

6. Sla uw wijzigingen op.