Kaspersky Endpoint Security 11 voor Windows

Nieuwigheden

11 april 2023

ID 127969

Update 11.6.0

Kaspersky Endpoint Security 11.6.0 voor Windows beschikt over de volgende functies en verbeteringen:

1. Ondersteuning voor Windows 10 21H1. Voor informatie over de ondersteuning voor het besturingssysteem Microsoft Windows 10 raadpleegt u de Knowledge Base van de Technische Support.
  2. Het onderdeel Managed Detection and Response werd toegevoegd. Dit onderdeel vergemakkelijkt de interactie met de oplossing die bekend staat als Kaspersky Managed Detection and Response. Kaspersky Managed Detection and Response (MDR) biedt 24 uur per dag bescherming tegen een groeiend aantal bedreigingen die de geautomatiseerde beschermingsmechanismen kunnen omzeilen voor organisaties die het moeilijk hebben om hooggekwalificeerde experts te vinden of die over beperkte interne middelen beschikken. Raadpleeg de handleiding over Kaspersky Managed Detection and Response voor gedetailleerde informatie over hoe de oplossing werkt.
  3. Kaspersky Endpoint Agent, opgenomen in de distributiekit, werd bijgewerkt naar versie 3.10. Kaspersky Endpoint Agent 3.10 biedt nieuwe functies, lost enkele eerdere problemen op en heeft een verbeterde stabiliteit. Raadpleeg voor meer informatie over het programma de documentatie van Kaspersky-oplossingen die Kaspersky Endpoint Agent ondersteunen.
  4. Het biedt nu de mogelijkheid om bescherming tegen aanvallen te beheren zoals Network Flooding en Port scanning in Network Threat Protection-instellingen.
  5. Nieuwe methode toegevoegd voor het maken van netwerkregels voor Firewall. U kunt pakketregels en programmaregels toevoegen voor verbindingen die worden weergegeven in het venster Netwerkmonitor. Sommige verbindingsinstellingen voor netwerkregels worden echter automatisch geconfigureerd.
  6. De interface van de Netwerkmonitor is nu verbeterd. Informatie toegevoegd over netwerkactiviteit: proces-ID, die netwerkactiviteit start; netwerktype (lokaal netwerk of internet); lokale poorten. Standaard is de informatie over het netwerktype verborgen.
  7. Er is nu de mogelijkheid om automatisch Authenticatie-agent-accounts aan te maken voor nieuwe Windows-gebruikers. Met de agent kan een gebruiker authenticatie voltooien voor toegang tot schijven die zijn versleuteld met Kaspersky Disk Encryption-technologie, en om het besturingssysteem te laden. Het programma controleert informatie over Windows-gebruikersaccounts op de computer. Als Kaspersky Endpoint Security een Windows-gebruikersaccount detecteert die geen Authenticatie-agent-account heeft, maakt het programma een nieuw account aan voor toegang tot geëncrypte schijven. Dit betekent dat u niet handmatig Authenticatie-agent-accounts hoeft toe te voegen voor computers met reeds versleutelde schijven.
  8. Er is nu de mogelijkheid om het schijfversleutelingsproces te volgen in de programma-interface op de computers van gebruikers (Kaspersky Disk Encryption en BitLocker). U kunt de tool Versleutelingsmonitor uitvoeren vanuit het hoofdvenster van het programma.

Update 11.5.0

Kaspersky Endpoint Security 11.6.0 voor Windows beschikt over de volgende functies en verbeteringen:

1. Ondersteuning voor Windows 10 20H2. Voor informatie over de ondersteuning voor het besturingssysteem Microsoft Windows 10 raadpleegt u de Knowledge Base van de Technische Support.
  2. Bijgewerkt interfaceprogramma. Ook het programmapictogram in het vak meldingen, programmameldingen en dialoogvensters bijgewerkt.
  3. Verbeterde interface van de Kaspersky Endpoint Security-webplug-in voor de componenten Programmacontrole, Apparaatbeheer en Adaptieve controle op afwijkingen.
  4. Toegevoegde functionaliteit voor het importeren en exporteren van lijsten met regels en uitsluitingen in XML-indeling. Met de XML-indeling kunt u lijsten bewerken nadat ze zijn geëxporteerd. U kunt lijsten beheren met Webconsole van Kaspersky Security Center Console. De volgende lijsten zijn beschikbaar voor export/import:
  5. Object MD5-informatie is toegevoegd aan het dreigingsdetectierapport. In eerdere versies van het programma toonde Kaspersky Endpoint Security alleen de SHA256 van een object.
  6. Mogelijkheid toegevoegd om de prioriteit toe te wijzen voor apparaattoegangsregels in de instellingen van apparaatcontrole. Prioriteitstoewijzing maakt een flexibelere configuratie van gebruikerstoegang tot apparaten mogelijk. Als een gebruiker aan meerdere groepen is toegevoegd, regelt Kaspersky Endpoint Security de apparaattoegang op basis van de regel met de hoogste prioriteit. U kunt bijvoorbeeld de machtiging alleen-lezen verlenen aan de groep Iedereen en de machtiging lezen/schrijven aan de groep administrators. Om dit te doen, wijst u een prioriteit van 0 toe voor de groep administrators en een prioriteit van 1 voor de groep Iedereen. U kunt de prioriteit alleen configureren voor apparaten met een bestandssysteem. Dit omvat harde schijven, verwisselbare schijven, diskettestations, cd-/dvd-stations en draagbare apparaten (MTP).
  7. Nieuwe functionaliteit toegevoegd:
  8. Mogelijkheid toegevoegd om de scanmodus voor veilig verkeer te configureren: scan verkeer altijd, zelfs als beschermingsonderdelen uitgeschakeld zijn, of scan verkeer wanneer daarom wordt gevraagd door beschermingsonderdelen.
  9. Herziene procedure voor het verwijderen van informatie uit rapporten. Een gebruiker kan alleen alle rapporten verwijderen. In eerdere versies van het programma kon een gebruiker specifieke onderdelen selecteren waarvan de informatie uit rapporten zou worden verwijderd.
  10. Herziene procedure voor het importeren van een configuratiebestand met Kaspersky Endpoint Security-instellingen, en herziene procedure voor het herstellen van programma-instellingen . Voorafgaand aan het importeren of herstellen toont Kaspersky Endpoint Security alleen een waarschuwing. In eerdere versies van het programma kon u de waarden van de nieuwe instellingen bekijken voordat ze werden toegepast.
  11. Vereenvoudigde procedure voor het herstellen van de toegang tot een station dat is gecodeerd door BitLocker. Na het voltooien van de procedure voor toegangsherstel, vraagt Kaspersky Endpoint Security de gebruiker om een nieuw wachtwoord of nieuwe pincode in te stellen. Nadat u een nieuw wachtwoord hebt ingesteld, encrypt BitLocker de schijf. In de vorige versie van het programma moest de gebruiker het wachtwoord handmatig opnieuw instellen in de BitLocker-instellingen.
  12. Gebruikers hebben nu de mogelijkheid om hun eigen lokale vertrouwde zone voor een specifieke computer te creëren. Op deze manier kunnen gebruikers hun eigen lokale lijsten met uitzonderingen en vertrouwde programma's maken naast de algemene vertrouwde zone in een beleid. Een beheerder kan het gebruik van lokale uitzonderingen of lokale vertrouwde programma's toestaan of blokkeren. Een beheerder kan Kaspersky Security Center gebruiken om items in de computereigenschappen te bekijken, toe te voegen, te bewerken of te verwijderen.
  13. Mogelijkheid toegevoegd om opmerkingen in te voeren in de eigenschappen van vertrouwde programma's. Opmerkingen helpen het zoeken en sorteren van vertrouwde applicaties te vereenvoudigen.
  14. Het programma via de REST API beheren:
    • Het is nu mogelijk om de instellingen te configureren van de Mail Threat Protection-extensie voor Outlook.
    • Het is verboden om de detectie van virussen, wormen en Trojaanse paarden uit te schakelen.

Update 11.4.0

Kaspersky Endpoint Security 11.4.0 voor Windows beschikt over de volgende functies en verbeteringen:

1. Nieuwe ontwerp van het programmapictogram in het systeemvak. Het nieuwe wordt nu weergegeven in plaats van het oude icon_tray_on_old-pictogram. Als de gebruiker een actie moet uitvoeren (bijvoorbeeld de computer opnieuw opstarten na het updaten van de applicatie), dan verandert het pictogram in . Als de beschermingsonderdelen van het programma uitgeschakeld of defect zijn, dan verandert het pictogram in of icon_tray_critical. Als u met de muis over het pictogram beweegt, geeft Kaspersky Endpoint Security een beschrijving van het probleem met computerbeveiliging weer.
  2. Kaspersky Endpoint Agent, opgenomen in de distributiekit, werd bijgewerkt naar versie 3.9. Kaspersky Endpoint Agent 3.9 ondersteunt integratie met nieuwe Kaspersky-oplossingen. Raadpleeg voor meer informatie over het programma de documentatie van Kaspersky-oplossingen die Kaspersky Endpoint Agent ondersteunen.
  3. De status Niet ondersteund door licentie voor Kaspersky Endpoint Security-onderdelen. U kunt de status van onderdelen bekijken door op de knop Beschermingsonderdelen te klikken in het hoofdvenster van het programma te klikken.
  4. Nieuwe gebeurtenissen uit Exploit-preventie zijn toegevoegd aan rapporten.
  5. Stuurprogramma's voor Kaspersky Disk Encryption-technologie worden nu automatisch toegevoegd aan de Windows Recovery-omgeving (WinRE) wanneer de encryptie van schijven wordt gestart. De vorige versie van Kaspersky Endpoint Security heeft stuurprogramma's toegevoegd tijdens de installatie van het programma. Het toevoegen van stuurprogramma's aan WinRE kan de stabiliteit van het programma verbeteren bij het herstellen van het besturingssysteem op computers die worden beschermd door Kaspersky Disk Encryption-technologie.

Het onderdeel Endpoint Sensor is verwijderd uit Kaspersky Endpoint Security. U kunt Endpoint Sensor-instellingen nog altijd in een beleid configureren op voorwaarde dat versie 11.0.0 tot 11.3.0 van Kaspersky Endpoint Security op de computer geïnstalleerd is.