Kaspersky Endpoint Security 11 voor Windows

De installatie van het programma ongedaan maken met de wizard

11 april 2023

ID 127987

Kaspersky Endpoint Security wordt verwijderd met de normale methode van een Windows-besturingssysteem: via het Configuratiescherm. De Installatiewizard wordt gestart. Volg de instructies op het scherm.

U kunt kiezen welke gegevens van het programma u wilt behouden voor later gebruik tijdens de volgende installatie van het programma (bijvoorbeeld wanneer u een upgrade naar een nieuwe versie van het programma uitvoert). Als u geen gegevens kiest, wordt het programma volledig verwijderd.

U kunt de volgende gegevens opslaan:

• Activeringsgegevens waarmee u het programma niet opnieuw hoeft te activeren. Kaspersky Endpoint Security voegt automatisch een licentiebestand toe als de geldigheidsduur van de licentie nog niet ten einde is wanneer u het programma installeert.
  • Back-upbestanden – bestanden die door het programma zijn gescand en in Back-up zijn geplaatst.

Bestanden van Back-up die na de verwijdering van het programma worden behouden, kunnen alleen vanuit dezelfde versie van het programma worden geopend als de versie die is gebruikt om deze bestanden op te slaan.

Als u van plan bent om na de verwijdering van het programma objecten uit Back-up te gebruiken, moet u die objecten terugzetten alvorens het programma te verwijderen. Kaspersky-experts raden wel aan dat u geen objecten uit Back-up terugzet omdat ze de computer mogelijk schade toebrengen.

• Instellingen van de programmawerking – waarden van programma-instellingen die tijdens de configuratie van het programma zijn geselecteerd.
  • Lokale opslag van encryptiesleutels – gegevens die toegang geven tot bestanden en schijven die vóór de verwijdering van het programma waren geëncrypt. Om de toegang tot geëncrypte bestanden en schijven te verzekeren, moet u ervoor zorgen dat u de functionaliteit voor gegevensencryptie selecteert wanneer u Kaspersky Endpoint Security opnieuw installeert. U hoeft verder niets te doen om toegang tot eerder geëncrypte bestanden en schijven te krijgen.