Kaspersky Endpoint Security 11 voor Windows

URL's scannen op databases met phishing- en kwaadaardige webadressen

11 april 2023

ID 128018

Door te controleren of koppelingen voorkomen in de lijst met phishingadressen kunt u phishingaanvallen vermijden. Een phishingaanval kan bijvoorbeeld vermomd zijn als een vermeend e-mailbericht van uw bank met een koppeling naar de officiële website van de bank. Door op de koppeling te klikken gaat u naar een exacte kopie van de website van de bank en kunt u zelfs het echte webadres ervan in de browser zien, hoewel u zich toch op een vervalste website bevindt. Vanaf dit punt worden al uw acties op de website bijgehouden en kunnen die worden gebruikt om uw geld te stelen.

Omdat koppelingen naar phishingwebsites niet alleen via e-mailberichten worden ontvangen maar ook vanaf andere bronnen zoals ICQ-berichten, monitort het onderdeel Web Threat Protection pogingen tot het openen van een phishingwebsite tijdens het scannen van het internetverkeer en blokkeert het de toegang tot die websites. De lijst met phishing-URL’s is een onderdeel van het distributiepakket van Kaspersky Endpoint Security.

Zo configureert u of het onderdeel Web Threat Protection moet controleren of koppelingen voorkomen in de databases van phishing- en schadelijke webadressen:

1. Klik onder in het hoofdvenster van het programma op de knop icon_settings.
  2. Selecteer in het venster met programma-instellingen BeschermingEssential Threat ProtectionWeb Threat Protection .
  3. Klik op de knop Geavanceerde instellingen.
  4. Doe het volgende:
    • Als u wilt dat het onderdeel Web Threat Protection controleert of koppelingen voorkomen in de databases van schadelijke webadressen, schakelt u in het gedeelte Scanmethoden het selectievakje Controleer of de URL voorkomt in de database van kwaadaardige URL's in. Door de koppelingen te scannen om te bepalen of ze zijn opgenomen in de database met kwaadaardige webadressen, kunt u websites volgen die aan de denylist zijn toegevoegd. De database van kwaadaardige webadressen wordt door Kaspersky onderhouden, bij het installatiepakket van het programma meegeleverd en tijdens database-updates van Kaspersky Endpoint Security geüpdatet.

Kaspersky Endpoint scant alle koppelingen om te bepalen of ze worden vermeld in databases met kwaadaardige webadressen. De scaninstellingen van het programma voor beveiligde verbindingen hebben geen invloed op de scanfunctionaliteit van koppelingen. Als geëncrypte verbindingsscans met andere woorden uitgeschakeld zijn, controleert Kaspersky Endpoint Security koppelingen ten opzichte van databases met schadelijke webadressen, zelfs als netwerkverkeer wordt verzonden via een geëncrypte verbinding.

• Als u wilt dat het onderdeel Web Threat Protection koppelingen vergelijkt met de databases met phishingwebadressen, schakelt u het selectievakje in Controleer of de URL voorkomt in de database met phishing-URL's in het blok Anti-phishing. De database van phishing-webadressen bevat de webadressen van bekende websites die voor phishing-aanvallen worden gebruikt. Kaspersky vult deze database met phishing-koppelingen aan met adressen die zijn verkregen van de internationale organisatie gekend als Anti-Phishing Working Group. De database van phishing-adressen wordt bij het installatiepakket van het programma meegeleverd en tijdens database-updates van Kaspersky Endpoint Security bijgewerkt.

U kunt ook controleren of koppelingen voorkomen in de reputatiedatabases van Kaspersky Security Network.

5. Sla uw wijzigingen op.