Kaspersky Endpoint Security 11 voor Windows

De lijst met vertrouwde webadressen aanmaken

11 april 2023

ID 128021

U kunt een lijst met URL's maken waarvan u de inhoud vertrouwt. Het onderdeel Web Threat Protection analyseert geen informatie van vertrouwde webadressen om ze te controleren op virussen of andere dreigingen. Deze optie kan bijvoorbeeld nuttig zijn wanneer het onderdeel Web Threat Protection de download van een bestand vanaf een bekende website hindert.

Een URL kan het adres van een specifieke webpagina of het adres van een website zijn.

Zo maakt u een lijst met vertrouwde webadressen:

1. Klik onder in het hoofdvenster van het programma op de knop icon_settings.
  2. Selecteer in het venster met programma-instellingen BeschermingEssential Threat ProtectionWeb Threat Protection .
  3. Klik op de knop Geavanceerde instellingen.
  4. Schakel het selectievakje Scan geen internetverkeer van vertrouwde webadressen in.

Als het selectievakje is ingeschakeld, wordt de inhoud van webpagina's of websites waarvan de adressen voorkomen in de lijst met vertrouwde webadressen niet gescand door het onderdeel Web Threat Protection. U kunt zowel het specifieke adres als het adresmasker van een webpagina of website toevoegen aan de lijst met vertrouwde webadressen.

5. Maak een lijst met URL’s / webpagina's waarvan u de inhoud vertrouwt.
  6. Sla uw wijzigingen op.