Kaspersky Endpoint Security 11 voor Windows

Een activeringsvoorwaarde voor een regel van Programmacontrole toevoegen

11 april 2023

ID 128032

Zo voegt u een nieuwe activeringsvoorwaarde voor een regel van Programmacontrole toe:

1. Klik onder in het hoofdvenster van het programma op de knop icon_settings.
  2. Selecteer BeschermingSecurity ControlsProgrammacontrole in het venster met programma-instellingen.
  3. Klik op de knop Geblokkeerde programma's of Toegestane programma's .

Hiermee wordt de lijst met regels van programmacontrole geopend.

4. Selecteer de regel waarvoor u een activeringsvoorwaarde wilt configureren.

De eigenschappen van de regel van programmacontrole wordt geopend.

5. Selecteer het tabblad Voorwaarden of Uitzonderingen en klik op de knop Toevoegen.
  6. Selecteer de activeringsvoorwaarden voor een regel van programmacontrole toevoegen:
    • Voorwaarden uit eigenschappen van gestarte programma's. In de lijst met actieve applicaties kunt u de applicaties selecteren waarop de regel van programmacontrole wordt toegepast. Kaspersky Endpoint Security vermeldt ook de programma's die eerder op de computer werden uitgevoerd. U moet het criterium selecteren dat u wilt gebruiken om een​of meer voorwaarden voor regelactivering te maken: Hash-code van bestand, Certificaat, KL-categorie, Metagegevens of Pad naar map.
    • Voorwaarden "KL-categorie". Een KL-categorie is een lijst met programma's die dezelfde themakenmerken hebben. De lijst wordt door experts van Kaspersky geüpdatet. De KL-categorie “Office-programma's” bevat bijvoorbeeld programma's uit de Microsoft Office-suite, Adobe® Acrobat® en andere.
    • Aangepaste voorwaarde. U kunt het programmabestand selecteren en een van de voorwaarden voor regelactivering selecteren: Hash-code van bestand, Certificaat, Metagegevens of Pad naar bestand of map.
    • Conditie op basis van station (verwisselbare schijf) . De regel van programmacontrole wordt alleen toegepast op bestanden die op een verwisselbare schijf worden uitgevoerd.
    • Voorwaarden uit eigenschappen van bestanden in de opgegeven map. De regel van programmacontrole wordt alleen toegepast op bestanden die zich in de opgegeven map bevinden. U kunt ook bestanden opnemen in of uitsluiten van submappen. U moet het criterium selecteren dat u wilt gebruiken om een​of meer voorwaarden voor regelactivering te maken: Hash-code van bestand, Certificaat, KL-categorie, Metagegevens of Pad naar map.
  7. Sla uw wijzigingen op.

Houd bij het toevoegen van voorwaarden rekening met de volgende speciale overwegingen voor programmacontrole:

• Kaspersky Endpoint Security ondersteunt geen MD5 hash voor bestanden en controleert de start van programma's niet op basis van een MD5 hash. Een SHA256 hash wordt als activeringsvoorwaarde voor regels gebruikt.
  • U wordt afgeraden om alleen de criteria Verlener en Houder als activeringsvoorwaarden voor regels te gebruiken. Het gebruik van deze criteria is onbetrouwbaar.
  • Als u een symbolische koppeling in het veld Pad naar bestand of map gebruikt, doet u er goed aan de symbolische koppeling om te zetten opdat de regel van Programmacontrole correct zou werken. Klik hiertoe op de knop Symbolische koppeling omzetten.