Kaspersky Endpoint Security 11 voor Windows

De uit te voeren actie op geïnfecteerde bestanden wijzigen

11 april 2023

ID 128100

Wanneer Kaspersky Endpoint Security geïnfecteerde bestanden vindt, probeert het standaard om ze te desinfecteren. Als dat niet lukt, verwijdert Kaspersky Endpoint Security ze.

Zo wijzigt u de actie die op geïnfecteerde bestanden moet worden uitgevoerd:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop Taken.
  2. Selecteer in het geopende venster de scantaak en klik op de knop icon_settings.
  3. Selecteer in het blok Actie bij detectie van een dreiging een van de volgende opties:
    • Desinfecteren of verwijderen als desinfectie mislukt. Als deze optie is geselecteerd, probeert Kaspersky Endpoint Security automatisch om alle gevonden geïnfecteerde bestanden te desinfecteren. Mocht de desinfectie mislukken, dan worden de bestanden door Kaspersky Endpoint Security verwijderd.
    • Desinfecteren of blokkeren als desinfectie mislukt. Als deze optie is geselecteerd, probeert Kaspersky Endpoint Security automatisch om alle gevonden geïnfecteerde bestanden te desinfecteren. Als geen desinfectie mogelijk is, voegt Kaspersky Endpoint Security de informatie over de gevonden geïnfecteerde bestanden toe aan de lijst met actieve dreigingen.
    • Melden. Als deze optie is geselecteerd, voegt Kaspersky Endpoint Security de informatie over geïnfecteerde bestanden toe aan de lijst met actieve dreigingen wanneer deze bestanden worden gedetecteerd.

Voordat u probeert een geïnfecteerd bestand te desinfecteren of te verwijderen, maakt Kaspersky Endpoint Security een reservekopie van het bestand voor het geval u het bestandmoet herstellen of als het in de toekomst kan worden gedesinfecteerd.

Bij het vinden van geïnfecteerde bestanden die onderdeel zijn van het Windows Store-programma probeert Kaspersky Endpoint Security het bestand te wissen.

4. Sla uw wijzigingen op.