Kaspersky Endpoint Security 11 voor Windows

Verwisselbare schijven scannen wanneer ze op de computer zijn aangesloten

11 april 2023

ID 128102

Kaspersky Endpoint Security scant alle bestanden die u start of kopieert, zelfs als deze bestanden op een verwisselbare schijf staan (File Threat Protection-onderdeel). Als u de verspreiding van virussen en andere malware wilt voorkomen, kunt u configureren dat verwisselbare schijven automatisch worden gescand wanneer ze op de computer worden aangesloten. Kaspersky Endpoint Security probeert automatisch om alle gevonden geïnfecteerde bestanden te desinfecteren. Mocht de desinfectie mislukken, dan worden de bestanden door Kaspersky Endpoint Security verwijderd. Het onderdeel houdt een computer veilig door scans uit te voeren die technologie zoals machine learning, heuristische analyse (hoog niveau) en analyse op basis van definities implementeren. Kaspersky Endpoint Security maakt ook gebruik van iSwift- en iChecker-scanoptimalisatietechnologieën. De technologieën staan altijd aan en kunnen niet worden uitgeschakeld.

Zo configureert u het scannen van verwisselbare schijven wanneer ze zijn aangesloten:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop Taken.
  2. Selecteer in het geopende venster de scantaak van de verwisselbare schijf en klik op de knop icon_settings.
  3. Gebruik de schakelaar scan van verwisselbare schijven om scans van verwisselbare schijven in of uit te schakelen bij het verbinden met de computer.
  4. Selecteer de modus voor het scannen van verwisselbare schijven bij verbinding:
    • Gedetailleerde Scan Als een verwisselbare schijf wordt aangesloten wanneer deze optie is geselecteerd, scant Kaspersky Endpoint Security alle bestanden op de verwisselbare schijf, inclusief geneste bestanden in samengestelde bestanden, archieven, distributiepakketten en bestanden met Office-indelingen. Kaspersky Endpoint Security scant geen bestanden met een e-mailindeling of archieven met wachtwoordbeveiliging.
    • Snelle Scan Als deze optie is geselecteerd en een verwisselbare schijf wordt aangesloten, scant Kaspersky Endpoint Security alleen bestanden met specifieke indelingen die heel kwetsbaar zijn voor infecties en pakt het geen samengestelde objecten uit.
  5. Als u wilt dat Kaspersky Endpoint Security alleen verwisselbare schijven scant die kleiner zijn dan een opgegeven waarde, schakelt u het selectievakje Maximale grootte van verwisselbare schijven in en typt u de waarde (in megabytes) in het veld ernaast.
  6. Configureer hoe de scanvoortgang van een verwisselbare schijf wordt weergegeven. Doe een van de volgende acties:
    • Als u wilt dat Kaspersky Endpoint Security de voortgang van de scan van verwisselbare schijven weergeeft in een apart venster, schakelt u het selectievakje Toon voortgang van scan in.

In het venster voor scan van verwisselbare schijven kan de gebruiker de scan stoppen. Om het scannen van verwisselbare schijven verplicht te maken en te voorkomen dat de gebruiker een scan stopt, schakelt u het selectievakje Voorkom het stoppen van de scantaak in.

• Als u wilt dat Kaspersky Endpoint Security verwisselbare schijven op de achtergrond scant, schakelt u het selectievakje Toon voortgang van scan uit.
  7. Klik op de knop Opslaan om de wijzigingen op te slaan.