Kaspersky Endpoint Security 11 voor Windows

Bescherming tegen extern beheer in- en uitschakelen

11 april 2023

ID 133798

Met bescherming tegen extern beheer kunt u verbieden dat Kaspersky Endpoint Security externe beheertoepassingen gebruikt (zoals TeamViewer of RemotelyAnywhere). De technologie heeft de volgende functies:

• Bescherming tegen wijziging van de instellingen van Kaspersky Endpoint Security.
  • Bescherming tegen beheer van Kaspersky Endpoint Security-services (zoals de AVP-service).
  • Bescherming tegen het stoppen van programmaprocessen.

Bescherming tegen extern beheer is alleen beschikbaar voor computers met 32-bits besturingssystemen. De technologie is niet beschikbaar voor computers met 64-bits besturingssystemen.

Bescherming tegen extern beheer in- of uitschakelen:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop icon_settings.
  2. Selecteer in het venster met de programma-instellingen Geavanceerde instellingen Algemeen.
  3. Gebruik het selectievakje Beheer van Kaspersky Endpoint Security-instellingen toestaan via programma's voor extern beheer om de bescherming tegen wijzigingen van Kaspersky Endpoint Security-instellingen in of uit te schakelen. Als u programma's voor extern beheer gebruikt, moet u het beheer van de Kaspersky Endpoint Security-instellingen toestaan en de programma's aan de vertrouwde lijst toevoegen . Niet-vertrouwde programma's voor extern beheer mogen de instellingen van Kaspersky Endpoint Security niet wijzigen, zelfs niet als het selectievakje Beheer van Kaspersky Endpoint Security-instellingen via programma's voor extern beheer toestaan is ingeschakeld. Dit selectievakje is beschikbaar als het selectievakje Schakel zelfbescherming in is ingeschakeld.
  4. Gebruik het Schakel extern beheer van services in om de bescherming van Kaspersky Endpoint Security-services tegen extern beheer in of uit te schakelen.

Schakel de bescherming van Kaspersky Endpoint Security-services tegen extern beheer uit om het programma via de opdrachtregel af te sluiten.

5. Sla uw wijzigingen op.

Als gevolg hiervan voorkomt Kaspersky Endpoint Security dat de muisaanwijzer op het pictogram van het programma wordt gericht wanneer externe verdedigingsmechanismen zijn ingeschakeld. Wanneer een externe gebruiker probeert een service af te sluiten, verschijnt een systeemvenster met een foutmelding.