Kaspersky Endpoint Security 11 voor Windows

Werken met de API

11 april 2023

ID 189531

Het is niet mogelijk om de toegang tot het programma via de REST API te beperken met Wachtwoordbeveiliging. Zo kunt u bijvoorbeeld niet beletten dat een gebruiker de beveiliging uitschakelt via de REST API. U kunt Wachtwoordbeveiliging configureren via de REST API en de toegang van gebruikers tot het programma beperken via de lokale interface.

Als u het programma via de REST API beheren wilt beheren via de REST API, moet u de REST-client starten met het account dat u hebt opgegeven wanneer u het programma met ondersteuning voor de REST API hebt geïnstalleerd. U kunt slechts één gebruiker kiezen die met de REST API mag werken.

DOCUMENTATIE VAN REST API OPENEN

Voer de volgende stappen uit om het programma via de REST API te beheren:

1. Haal de huidige waarden van de programma-instellingen op. Stuur hiervoor een GET-aanvraag.

Voorbeeld:

GET http://localhost:6782/kes/v1/settings/ExploitPrevention

2. Het programma stuurt een antwoord met de structuur en waarden van instellingen. Kaspersky Endpoint Security ondersteunt de indelingen XM en JSON.

Voorbeeld:

{

"action": 0,

"enableSystemProcessesMemoryProtection": true,

"enabled": true

}

3. Bewerk de programma-instellingen. Stuur hiervoor een GET-aanvraag. Gebruik de structuur van de instellingen die u in het antwoord op de GET-aanvraag hebt gekregen.

Voorbeeld:

GET http://localhost:6782/kes/v1/settings/ExploitPrevention

{

"action": 0,

"enableSystemProcessesMemoryProtection": false,

"enabled": true

}

4. Het programma past de wijzigingen in de instellingen toe en stuurt een antwoord met de resultaten van de configuratie van het programma.