Kaspersky Endpoint Security 11 voor Windows

Integriteitscontrole

11 april 2023

ID 201526

Kaspersky Endpoint Security controleert de programmabestanden in de installatiemap van het programma op beschadiging of wijzigingen. Als een programmabibliotheek bijvoorbeeld een onjuiste digitale handtekening heeft, wordt de bibliotheek als beschadigd beschouwd. De taak Integriteitscontrole is bedoeld voor het scannen van programmabestanden. Start de taak Integriteitscontrole als Kaspersky Endpoint Security een schadelijk object heeft gevonden maar het niet heeft geneutraliseerd.

U kunt de taak Integriteitscontrole zowel in de Webconsole van Kaspersky Security Center 12 als in de Beheerconsole maken. Het is niet mogelijk om een taak in Kaspersky Security Center Cloud Console te maken.

De programma-integriteit kan in de volgende gevallen worden geschonden:

• Een schadelijk object heeft bestanden van Kaspersky Endpoint Security gewijzigd. In dit geval moet u de procedure uitvoeren voor het herstellen van Kaspersky Endpoint Security met behulp van de hulpprogramma's van het besturingssysteem. Na het herstel start u een volledige scan van de computer en herhaalt u de integriteitscontrole.
  • De digitale handtekening is verlopen. In dit geval moet u Kaspersky Endpoint Security updaten.

Instellingen voor de taak Integriteitscontrole

Parameter

Beschrijving

Planning van scan

Handmatig. Uitvoermodus waarin u handmatig kunt beginnen met scannen op een moment dat het u uitkomt.

Gepland. In deze uitvoermodus voor scantaken wordt de scantaak door Kaspersky Endpoint Security gestart volgens het schema dat u aanmaakt. Als deze uitvoermodus voor scantaken is geselecteerd, kunt u de scantaak ook handmatig starten.

Overgeslagen taken starten

Als het selectievakje is ingeschakeld, wordt de overgeslagen scantaak door Kaspersky Endpoint Security gestart zodra dit mogelijk is. De scantaak kan bijvoorbeeld worden overgeslagen als de computer uitgeschakeld was op de starttijd van de scantaak.

Als het selectievakje is uitgeschakeld, worden overgeslagen scantaken niet gestart door Kaspersky Endpoint Security. In plaats daarvan voert het de volgende scantaak uit volgens het huidige schema.

Alleen starten als de computer inactief is

Uitgestelde start van de scantaak wanneer computerbronnen bezet zijn. Kaspersky Endpoint Security start de scantaak als de computer vergrendeld wordt of als de schermbeveiliging is ingeschakeld.

Uitvoeren als

(alleen beschikbaar in de Kaspersky Security Center-console)

Standaard wordt de scantaak uitgevoerd in naam van de gebruiker met wiens rechten u bent geregistreerd in het besturingssysteem. Mogelijk zijn speciale machtigingen vereist voor toegang tot de installatiemap van het programma. U kunt een gebruiker met de vereiste rechten opgeven in de instellingen van Kaspersky Endpoint Security en de scantaak onder dit gebruikersaccount uitvoeren.