Kaspersky Endpoint Security 11 voor Windows

Nieuwigheden

20 juli 2023

ID 127969

Update 11.7.0

Kaspersky Endpoint Security voor Windows 11.7.0 heeft de volgende nieuwe functies en verbeteringen:

1. De interface van Kaspersky Endpoint Security voor Windows is geüpdatet.
  2. Ondersteuning van Windows 11, Windows 10 21H2 en Windows Server 2022.
  3. We hebben nieuwe onderdelen toegevoegd:
    • Er werd een ingebouwde agent voor integratie met Kaspersky Sandbox toegevoegd. De Kaspersky Sandbox-oplossing detecteert en blokkeert automatisch geavanceerde dreigingen op computers. Kaspersky Sandbox analyseert het gedrag van objecten om schadelijke activiteit en activiteit kenmerkend voor doelgerichte aanvallen op de IT-infrastructuur van het bedrijf te detecteren. Kaspersky Sandbox analyseert en scant objecten op speciale servers met geïmplementeerde virtuele kopieën van Microsoft Windows-besturingssystemen (Kaspersky Sandbox-servers). Voor meer informatie over de oplossing gaat u naar de Help van Kaspersky Sandbox.

U hebt Kaspersky Endpoint Agent niet langer nodig om Kaspersky Sandbox te gebruiken. Kaspersky Endpoint Security kan alle functies van Kaspersky Endpoint Agent uitvoeren. Om Kaspersky Endpoint Agent-beleid te migreren, gebruikt u de Migratiewizard. U hebt Kaspersky Security Center 13.2 nodig opdat alle functies van Kaspersky Sandbox zouden werken. Voor details over het migreren van Kaspersky Endpoint Agent naar Kaspersky Endpoint Security voor Windows raadpleegt u de help bij het programma.

• De ingebouwde agent voor de ondersteuning van de werking van de Kaspersky Endpoint Detection and Response Optimum-oplossing is toegevoegd. Kaspersky Endpoint Detection and Response Optimum is een oplossing die de IT-infrastructuur van het bedrijf beschermt tegen geavanceerde digitale dreigingen. De functionaliteit van de oplossing combineert de automatische detectie van dreigingen met de respons op deze dreigingen om geavanceerde aanvallen te neutraliseren, zoals nieuwe exploits, ransomware, bestandsloze aanvallen en methoden met legitieme hulpprogramma's van het systeem. Voor meer informatie over de oplossing raadpleegt u de Help van Kaspersky Endpoint Detection and Response Optimum.

U hebt Kaspersky Endpoint Agent niet langer nodig om Kaspersky Endpoint Detection and Response te gebruiken. Kaspersky Endpoint Security kan alle functies van Kaspersky Endpoint Agent uitvoeren. Om Kaspersky Endpoint Agent-beleid en taken te migreren, gebruikt u de Migratiewizard. Kaspersky Endpoint Detection and Response Optimum vereist Kaspersky Security Center 13.2 om alle functies te gebruiken. Voor details over het migreren van Kaspersky Endpoint Agent naar Kaspersky Endpoint Security voor Windows raadpleegt u de help bij het programma.

4. De Migratiewizard voor Kaspersky Endpoint Agent-beleid en taken werd toegevoegd. De migratiewizard maakt nieuwe beleidsregels en taken voor Kaspersky Endpoint Security voor Windows. Met deze wizard kunt u Detection and Response-oplossingen overschakelen van Kaspersky Endpoint Agent naar Kaspersky Endpoint Security. Detection and Response-oplossingen zijn onder andere Kaspersky Sandbox, Kaspersky Managed Detection and Response (EDR Optimum) en Kaspersky Managed Detection and Response (MDR).
  5. Kaspersky Endpoint Agent, beschikbaar in het distributiepakket, is geüpdatet naar versie 3.11.

Wanneer u een upgrade van Kaspersky Endpoint Security uitvoert, detecteert het programma de versie en het specifieke doel van de Kaspersky Endpoint Agent. Als Kaspersky Endpoint Agent is aangewezen voor de werking van Kaspersky Sandbox, Kaspersky Managed Detection and Response (MDR) en Kaspersky Endpoint Detection and Response Optimum (EDR Optimum), dan schakelt Kaspersky Endpoint Security de werking van deze oplossingen over naar de ingebouwde agent van het programma. Voor Kaspersky Sandbox en EDR Optimum verwijdert het programma Kaspersky Endpoint Agent automatisch. Voor MDR kunt u Kaspersky Endpoint Agent handmatig verwijderen. Als het programma is aangewezen voor de werking van Kaspersky Endpoint Detection and Response Expert (EDR Expert), voert Kaspersky Endpoint Security een upgrade uit van de versie van Kaspersky Endpoint Agent. Raadpleeg voor meer informatie over het programma de documentatie van Kaspersky-oplossingen die Kaspersky Endpoint Agent ondersteunen.

6. De BitLocker-encryptiefunctionaliteit is verbeterd:
  7. Nu kunt u het maximale aantal pogingen tot toetsenbordautorisatie instellen voor BadUSB Attack Prevention. Na het bereiken van het ingestelde aantal verkeerde autorisatiecodes wordt het USB-apparaat tijdelijk vergrendeld.
  8. De functionaliteit van Firewall is verbeterd:
    • Nu kunt u een bereik van IP-adressen configureren voor Firewall-pakketregels. U kunt een bereik van adressen in de IPv4- of IPv6-structuur invoeren. Bijvoorbeeld 192.168.1.1-192.168.1.100 of 12:34::2-12:34::99.
    • Nu kunt u DNS-namen voor Firewall-pakketregels in plaats van IP-adressen invoeren. U doet er goed aan om DNS-namen alleen te gebruiken voor computers in een netwerk of interne services. De interactie met cloudservices (zoals Microsoft Azure) en andere internetbronnen moet door het onderdeel Webcontrole gebeuren.
  9. Het zoeken naar een regel van Webcontrole is verbeterd. Als u een toegangsregel voor webbronnen wilt zoeken, kunt u naast de naam van de regel ook de URL van de website, een gebruikersnaam, een inhoudscategorie of een gegevenstype gebruiken.
  10. De taak Virusscan is verbeterd:
    • De taak Virusscan in inactieve modus werd verbeterd. Als u de computer tijdens de scan opnieuw hebt opgestart, zet Kaspersky Endpoint Security automatisch de taak verder vanaf het punt waar de scan werd onderbroken.
    • De taak Virusscan is geoptimaliseerd. Standaard start Kaspersky Endpoint Security de scan alleen als de computer inactief is. U kunt in de taakeigenschappen configureren wanneer de computerscan moet worden uitgevoerd.
  11. Nu kunt u de gebruikerstoegang tot gegevens van Bewaking van programma-activiteit beperken. Bewaking van programma-activiteit is een tool ontworpen voor de realtime weergave van informatie over de activiteit van de computer van een gebruiker. De beheerder kan Bewaking van programma-activiteit verbergen voor de gebruiker in de beleidseigenschappen van het programma.
  12. De beveiliging van het programmabeheer via de REST API is verbeterd. Nu valideert Kaspersky Endpoint Security de handtekening van verzoeken die via de REST API worden verzonden. Om het programma te beheren, moet u een aanvraag-identificatiecertificaat installeren.

Update 11.6.0

Kaspersky Endpoint Security 11.6.0 voor Windows beschikt over de volgende functies en verbeteringen:

1. Ondersteuning voor Windows 10 21H1. Voor informatie over de ondersteuning voor het besturingssysteem Microsoft Windows 10 raadpleegt u de Knowledge Base van de Technische Support.
  2. Het onderdeel Managed Detection and Response werd toegevoegd. Dit onderdeel vergemakkelijkt de interactie met de oplossing die bekend staat als Kaspersky Managed Detection and Response. Kaspersky Managed Detection and Response (MDR) biedt 24 uur per dag bescherming tegen een groeiend aantal dreigingen die de geautomatiseerde beschermingsmechanismen kunnen omzeilen voor bedrijven die het moeilijk hebben om hooggekwalificeerde experts te vinden of die over beperkte interne middelen beschikken. Raadpleeg de Help van Kaspersky Managed Detection and Response voor gedetailleerde informatie over hoe de oplossing werkt.
  3. Kaspersky Endpoint Agent, opgenomen in de distributiekit, werd bijgewerkt naar versie 3.10. Kaspersky Endpoint Agent 3.10 biedt nieuwe functies, lost enkele eerdere problemen op en heeft een verbeterde stabiliteit. Raadpleeg voor meer informatie over het programma de documentatie van Kaspersky-oplossingen die Kaspersky Endpoint Agent ondersteunen.
  4. Het biedt nu de mogelijkheid om bescherming tegen aanvallen te beheren zoals Network Flooding en Port scanning in Network Threat Protection-instellingen.
  5. Nieuwe methode toegevoegd voor het maken van netwerkregels voor Firewall. U kunt pakketregels en programmaregels toevoegen voor verbindingen die in het venster Netwerkmonitor worden weergegeven. Sommige verbindingsinstellingen voor netwerkregels worden echter automatisch geconfigureerd.
  6. De interface van de Netwerkmonitor is nu verbeterd. Informatie toegevoegd over netwerkactiviteit: proces-ID, die netwerkactiviteit start; netwerktype (lokaal netwerk of internet); lokale poorten. Standaard is de informatie over het netwerktype verborgen.
  7. Er is nu de mogelijkheid om automatisch Authenticatie-agent-accounts aan te maken voor nieuwe Windows-gebruikers. Met de agent kan een gebruiker authenticatie voltooien voor toegang tot schijven die zijn versleuteld met Kaspersky Disk Encryption-technologie, en om het besturingssysteem te laden. Het programma controleert informatie over Windows-gebruikersaccounts op de computer. Als Kaspersky Endpoint Security een Windows-gebruikersaccount detecteert die geen Authenticatie-agent-account heeft, maakt het programma een nieuw account aan voor toegang tot geëncrypte schijven. Dit betekent dat u niet handmatig Authenticatie-agent-accounts hoeft toe te voegen voor computers met reeds versleutelde schijven.
  8. Er is nu de mogelijkheid om het schijfversleutelingsproces te volgen in de programma-interface op de computers van gebruikers (Kaspersky Disk Encryption en BitLocker). U kunt de tool Versleutelingsmonitor uitvoeren vanuit het hoofdvenster van het programma.

Update 11.5.0

Update 11.4.0