Kaspersky Endpoint Security 11 voor Windows

Appendix 7. Programmagebeurtenissen in het gebeurtenislogboek van Kaspersky Security Center

20 juli 2023

ID 214871

Informatie over de werking van elk Kaspersky Endpoint Security-onderdeel, de gebeurtenissen die zijn gerelateerd aan gegevensencryptie, de voltooiing van elke scantaak, updatetaak, integriteitscontrole en de algemene werking van het programma wordt vastgelegd in het Kaspersky Security Center-gebeurtenissenlogboek.

Gebeurtenissen van Kaspersky Endpoint Security voor Windows

Gebeurtenis-ID

Beschrijving

Instellingen

Standaard ingeschakeld

GNRL_EV_VIRUS_FOUND

Schadelijk object gedetecteerd.

• GNRL_EA_PARAM_1 is de hash van het object (SHA256).
  • GNRL_EA_PARAM_2 is de naam van het object.
  • GNRL_EA_PARAM_5 is de naam van het object volgens de Kaspersky-classificatie.
  • GNRL_EA_PARAM_7 is de naam van de sessiegebruiker.
  • GNRL_EA_PARAM_8 is het type van de dreiging, bijvoorbeeld, Trojware.
  • GNRL_EA_PARAM_9 is bijkomende informatie over het gedetecteerde object:

Programmacomponent (engine).

Threat detection technology (methode).

Dreiging gedetecteerd door Privaat KSN (denylist): true of false.

EDR-versie.

Identificatie van dreiging in EDR.

MD5 hash van het object.

GNRL_EV_SUSPICIOUS_OBJECT_FOUND

Legitieme software gedetecteerd die criminelen kunnen gebruiken om de computer of persoonlijke gegevens te beschadigen

• GNRL_EA_PARAM_1 is de hash van het object (SHA256).
  • GNRL_EA_PARAM_2 is de naam van het object.
  • GNRL_EA_PARAM_5 is de naam van de dreiging, bijvoorbeeld EICAR-Test-File.
  • GNRL_EA_PARAM_7 is de naam van de sessiegebruiker.
  • GNRL_EA_PARAM_8 is het type van de dreiging, bijvoorbeeld, Trojware.

GNRL_EV_OBJECT_CURED

Object gedesinfecteerd.

• GNRL_EA_PARAM_1 is de hash van het object (SHA256).
  • GNRL_EA_PARAM_2 is de naam van het object.
  • GNRL_EA_PARAM_3 is de datum van aanmaak van het object (optioneel).
  • GNRL_EA_PARAM_5 is de naam van het object volgens de Kaspersky-classificatie.
  • GNRL_EA_PARAM_7 is de naam van de sessiegebruiker.
  • GNRL_EA_PARAM_8 is het type van de dreiging, bijvoorbeeld, Trojware.
  • GNRL_EA_PARAM_9 is bijkomende informatie over het gedetecteerde object:

Programmacomponent (engine).

Threat detection technology (methode).

Dreiging gedetecteerd door Privaat KSN (denylist): true of false.

EDR-versie.

Identificatie van dreiging in EDR.

MD5 hash van het object.

GNRL_EV_OBJECT_DELETED

Object verwijderd.

• GNRL_EA_PARAM_1 is de hash van het object (SHA256).
  • GNRL_EA_PARAM_2 is de naam van het object.
  • GNRL_EA_PARAM_3 is de datum van aanmaak van het object (optioneel).
  • GNRL_EA_PARAM_5 is de naam van het object volgens de Kaspersky-classificatie.
  • GNRL_EA_PARAM_7 is de naam van de sessiegebruiker.
  • GNRL_EA_PARAM_8 is het type van de dreiging, bijvoorbeeld, Trojware.
  • GNRL_EA_PARAM_9 is bijkomende informatie over het gedetecteerde object:

Programmacomponent (engine).

Threat detection technology (methode).

Dreiging gedetecteerd door Privaat KSN (denylist): true of false.

EDR-versie.

Identificatie van dreiging in EDR.

MD5 hash van het object.

GNRL_EV_OBJECT_NOTCURED

Desinfectie niet mogelijk.

• GNRL_EA_PARAM_1 is de hash van het object (SHA256).
  • GNRL_EA_PARAM_2 is de naam van het object.
  • GNRL_EA_PARAM_3 is de datum van aanmaak van het object (optioneel).
  • GNRL_EA_PARAM_5 is de naam van het object volgens de Kaspersky-classificatie.
  • GNRL_EA_PARAM_7 is de naam van de sessiegebruiker.
  • GNRL_EA_PARAM_9 is bijkomende informatie over het gedetecteerde object:

Programmacomponent (engine).

Threat detection technology (methode).

Dreiging gedetecteerd door Privaat KSN (denylist): true of false.

EDR-versie.

Identificatie van dreiging in EDR.

MD5 hash van het object.

GNRL_EV_PASSWD_ARCHIVE_FOUND

Archief met wachtwoordbeveiliging gevonden.

• GNRL_EA_PARAM_2 is de naam van het object.
  • GNRL_EA_PARAM_3 is de datum van aanmaak van het object (optioneel).
  • GNRL_EA_PARAM_7 is de naam van de sessiegebruiker.
  • GNRL_EA_PARAM_9 is bijkomende informatie over het gedetecteerde object:

Programmacomponent (engine).

Threat detection technology (methode).

Dreiging gedetecteerd door Privaat KSN (denylist): true of false.

GNRL_EV_ATTACK_DETECTED

Netwerkaanval gedetecteerd (Network Threat Protection).

• GNRL_EA_PARAM_1 is de naam van de aanval.
  • GNRL_EA_PARAM_2 is het protocol.
  • GNRL_EA_PARAM_3 is het IP-adres van de computer die fungeert als de bron van de netwerkaanval. Het IP-adres wordt aangegeven in de byte order van de host. Bijvoorbeeld 2886729929 voor 172.16.0.201.
  • GNRL_EA_PARAM_4 is het poortnummer.
  • GNRL_EA_PARAM_5 is een IPv6-adres, bijvoorbeeld 12B012B012B012B012B012B012B012B0.
  • GNRL_EA_PARAM_6 is het IP-adres van de computer waarop de netwerkaanval is gericht. Het IP-adres wordt aangegeven in de byte order van de host. Bijvoorbeeld 2886729929 voor 172.16.0.201.

GNRL_EV_APPLICATION_LAUNCHED

Opstart van programma toegestaan (Application Control).

• GNRL_EA_PARAM_2 is de tijd van de laatste start van het programma in het speciale formaat voor Kaspersky Security Center.
  • GNRL_EA_PARAM_3 is het totale aantal keren dat het programma werd gestart.
  • GNRL_EA_PARAM_4 is de veiligheidsidentificatie van de account (SID).
  • GNRL_EA_PARAM_5 is de ID van de programmacategorieën (optioneel).
  • GNRL_EA_PARAM_6 is de naam van de sessiegebruiker.

GNRL_EV_APPLICATION_LAUNCH_DENIED

Opstarten van programma verboden (Programmacontrole).

• GNRL_EA_PARAM_2 is de naam van de sessiegebruiker.
  • GNRL_EA_PARAM_3 is de handmatig aangemaakte categorie-ID.
  • GNRL_EA_PARAM_4 is de ID van de programmacategorieën (optioneel).
  • GNRL_EA_PARAM_5 is informatie over de digitale handtekening van het programma.
  • GNRL_EA_PARAM_6 is de naam van het uitvoerbare bestand van het programma (bijvoorbeeld chrome.exe).
  • GNRL_EA_PARAM_7 is het pad naar het uitvoerbare bestand.
  • GNRL_EA_PARAM_8 is de hash van het object (SHA256).
  • GNRL_EA_PARAM_9 is de versie van het programma die de gebruiker probeert uit te voeren.

GNRL_EV_APP_LAUNCH_TESTED_DENIED

Programma mag niet worden gestart in testmodus (Programmacontrole)

• GNRL_EA_PARAM_2 is de naam van de sessiegebruiker.
  • GNRL_EA_PARAM_3 is de handmatig aangemaakte categorie-ID.
  • GNRL_EA_PARAM_4 is de veiligheidsidentificatie van de account (SID).
  • GNRL_EA_PARAM_5 is informatie over de digitale handtekening van het programma.
  • GNRL_EA_PARAM_6 is de naam van het uitvoerbare bestand van het programma (bijvoorbeeld chrome.exe).
  • GNRL_EA_PARAM_7 is het pad naar het uitvoerbare bestand.
  • GNRL_EA_PARAM_8 is de hash van het object (SHA256).
  • GNRL_EA_PARAM_9 is de versie van het programma die de gebruiker probeert uit te voeren.

GNRL_EV_APP_LAUNCH_TESTED_ALLOW

Programma mag niet worden gestart in testmodus (Programmacontrole).

• GNRL_EA_PARAM_2 is de naam van de sessiegebruiker.
  • GNRL_EA_PARAM_3 is de handmatig aangemaakte categorie-ID.
  • GNRL_EA_PARAM_4 is de veiligheidsidentificatie van de account (SID).
  • GNRL_EA_PARAM_5 is de ID van de programmacategorieën (optioneel).

GNRL_EV_AC_USER_REQUEST

Blokkeringsbericht voor het opstarten van het programma aan de beheerder (Programmacontrole).

• c_er_descr is het bericht aan gebruiker.
  • GNRL_EA_PARAM_2 is de naam van de sessiegebruiker.
  • GNRL_EA_PARAM_6 is de naam van het uitvoerbare bestand van het programma (bijvoorbeeld chrome.exe).
  • GNRL_EA_PARAM_7 is het pad naar het uitvoerbare bestand.
  • GNRL_EA_PARAM_8 is de hash van het object (SHA256).
  • GNRL_EA_PARAM_9 is de versie van het programma die de gebruiker probeert uit te voeren.

GNRL_EV_WEB_URL_BLOCKED

Toegang geweigerd (Webcontrole).

• GNRL_EA_PARAM_1 is de URL.
  • GNRL_EA_PARAM_2 is de naam van de sessiegebruiker.
  • GNRL_EA_PARAM_3 is de naam van de Webcontrole-regel.

GNRL_EV_WEB_URL_WARNING

Waarschuwing over ongewenste inhoud (Webcontrole).

• GNRL_EA_PARAM_1 is de URL.
  • GNRL_EA_PARAM_2 is de naam van de sessiegebruiker.
  • GNRL_EA_PARAM_3 is de naam van de Webcontrole-regel.

GNRL_EV_WC_USER_REQUEST

Bericht over blokkering van webpaginatoegang aan beheerder (Webcontrole).

• c_er_descr is het bericht aan gebruiker.
  • GNRL_EA_PARAM_1 is de URL.
  • GNRL_EA_PARAM_2 is de naam van de sessiegebruiker.

GNRL_EV_DC_USER_REQUEST

Bericht over blokkering van apparaattoegang aan beheerder (Apparaatcontrole).

• c_er_descr is het bericht aan gebruiker.
  • GNRL_EA_PARAM_1 is de Hardware-ID (HWID).
  • GNRL_EA_PARAM_2 is de naam van de sessiegebruiker.

GNRL_EV_DEVCTRL_DEV_PLUGGED

Apparaat ingeschakeld (Apparaatcontrole).

• GNRL_EA_PARAM_1 is de Hardware-ID (HWID).
  • GNRL_EA_PARAM_2 is de naam van de sessiegebruiker.

GNRL_EV_DEVCTRL_DEV_UNPLUGGED

Apparaat losgekoppeld (Apparaatcontrole).

• GNRL_EA_PARAM_1 is de Hardware-ID (HWID).
  • GNRL_EA_PARAM_2 is de naam van de sessiegebruiker.

GNRL_EV_DEVCTRL_DEV_PLUG_DENIED

Ingeschakeld apparaat geblokkeerd (Apparaatcontrole).

• GNRL_EA_PARAM_1 is de Hardware-ID (HWID).
  • GNRL_EA_PARAM_2 is de naam van de sessiegebruiker.