Kaspersky Endpoint Security 11 voor Windows

Bescherming tegen extern beheer in- en uitschakelen

14 februari 2024

ID 133798

De bescherming tegen extern beheer voorkomt dat programma's voor extern beheer (bijvoorbeeld TeamViewer of RemotelyAnywhere) toegang krijgen tot Kaspersky Endpoint Security. Deze technologie bevat de volgende functies voor de bescherming tegen extern beheer:

• Bescherming tegen wijziging van de instellingen van Kaspersky Endpoint Security.
  • Bescherming van de Kaspersky Endpoint Security-services (zoals de avp-service).
  • Bescherming van programmaprocessen.

Bescherming tegen extern beheer is alleen beschikbaar voor computers met 32-bits besturingssystemen, uitgezonderd Windows 7. Voor Windows 7 is de technologie beschikbaar voor 32-bits en 64-bits besturingssystemen.

Bescherming tegen extern beheer in- of uitschakelen:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop icon_settings.
  2. Selecteer Algemene instellingenProgramma-instellingen in het venster met de programma-instellingen.
  3. Gebruik het selectievakje Beheer van Kaspersky Endpoint Security-instellingen toestaan via programma's voor extern beheer om de bescherming tegen extern beheer in of uit te schakelen.

Als het selectievakje is ingeschakeld, kunt u programma's voor extern beheer gebruiken om Kaspersky Endpoint Security te configureren en om de services en processen ervan te beheren.

Als het selectievakje is uitgeschakeld, voorkomt de bescherming tegen extern beheer dat programma's voor extern beheer toegang krijgen tot Kaspersky Endpoint Security. U kunt de configuratie van Kaspersky Endpoint Security met specifieke programma's voor extern beheer toestaan. Hiervoor moet u het programma voor extern beheer toevoegen aan de lijst Vertrouwd. In dit geval zal de bescherming tegen extern beheer wel nog steeds voorkomen dat het programma voor extern beheer toegang krijgt tot de services en processen van Kaspersky Endpoint Security.

4. Gebruik het Schakel extern beheer van services in om de bescherming van Kaspersky Endpoint Security-services tegen extern beheer in of uit te schakelen.

Schakel de bescherming van Kaspersky Endpoint Security-services tegen extern beheer uit om het programma via de opdrachtregel af te sluiten.

5. Sla uw wijzigingen op.

Als gevolg hiervan voorkomt Kaspersky Endpoint Security dat de muisaanwijzer in het programmavenster raakt wanneer de bescherming tegen extern beheer is ingeschakeld. Wanneer een externe gebruiker probeert een service af te sluiten, verschijnt een systeemvenster met een foutmelding.