Informatie over geïnstalleerde programma's op computers van gebruikers ontvangen

14 februari 2024

ID 130536

Om optimale regels van Programmacontrole aan te maken, moet u eerst weten welke programma's op de computers in het bedrijfsnetwerk worden gebruikt. Hiertoe kunt u de volgende informatie verkrijgen:

• Leveranciers, versies en taalversies van de gebruikte programma's in het bedrijfsnetwerk.
  • Frequentie van programma-updates.
  • Bedrijfsbeleid voor het gebruik van programma's (dit is mogelijk het beveiligingsbeleid of het administratieve beleid).
  • Opslaglocatie van de distributiepakketten van programma's.

Informatie over programma's die worden gebruikt op computers in het bedrijfsnetwerk vindt u in de mappen Applications registry en Executable files. De map Applications registry en Executable files bevinden zich in de map Application management in de structuur van de Kaspersky Security Center Administration Console.

De map Applications registry bevat de lijst met programma's die zijn gevonden door Netwerkagent dat op de clientcomputer is geïnstalleerd.

De map Executable files bevat een lijst met alle uitvoerbare bestanden die ooit zijn gestart op clientcomputers of die tijdens de inventarisatie van Kaspersky Endpoint Security zijn gevonden.

Om algemene informatie over het programma en de uitvoerbare bestanden ervan te bekijken en om de lijst met computers waarop een programma is geïnstalleerd te zien, opent u het venster met de eigenschappen van een geselecteerd programma in de mappen Applications registry of Executable files.

Het venster openen met eigenschappen van programma's in de map Applications registry:

1. Open de Beheerconsole van Kaspersky Security Center.
  2. Selecteer in de structuur van de Beheerconsole de map AdditionalApplication management → Applications registry.
  3. Selecteer een programma.
  4. Selecteer in het contextmenu van het programma de optie Properties.

Zo opent u het venster met eigenschappen voor een uitvoerbaar bestand in de map Executable files:

1. Open de Beheerconsole van Kaspersky Security Center.
  2. Selecteer in de Beheerconsole de map Additional → Application management → Executable files.
  3. Selecteer een uitvoerbaar bestand.
  4. Selecteer in het contextmenu van het uitvoerbare bestand de optie Properties.