Nieuwigheden

14 februari 2024

ID 127969

Update 12.3

Kaspersky Endpoint Security 12.3 voor Windows beschikt over de volgende functies en verbeteringen:

1. Nu kunt u het programma installeren in de Endpoint Detection and Response Agent-configuratie. Met deze configuratie kan het programma worden geïnstalleerd met een reeks onderdelen die vereist zijn voor Detection and Response-oplossingen van Kaspersky: Kaspersky Managed Detection and Response en Kaspersky Anti Targeted Attack Platform (EDR). U kunt het programma in deze configuratie installeren naast oplossingen van derden (bijvoorbeeld Dr.Web, Dallas Lock, ESET). Hierdoor kunt u hulpmiddelen voor infrastructuurbeveiliging van derden gebruiken naast Detection and Response van Kaspersky.
  2. De werking van Kaspersky Endpoint Security met Bluetooth apparaten is verbeterd. Nu kunt u uitzonderingen configureren en de toegang beperken tot alle Bluetooth apparaten, behalve invoerapparaten (draadloze toetsenborden, muizen, enz.).
  3. De werking van het Programmacontrole-onderdeel met de database met uitvoerbare bestanden is geoptimaliseerd. Kaspersky Endpoint Security verwijdert nu automatisch bestandsinformatie uit de database als het bestand van de computer wordt verwijderd. Hierdoor kan de database up-to-date worden gehouden en kunnen bronnen van Kaspersky Security Center worden bespaard.
  4. Het niveau van de computerbeveiligingseisen is verhoogd. Het hoge beveiligingsniveau vereist nu inschakelen van wachtwoordbeveiliging. Controleer de indicator voor het beveiligingsniveau in het bovenste gedeelte van het beleidsvenster. Als u een gemiddeld of laag beschermingsniveau heeft, kunt u wachtwoordbeveiliging inschakelen in het aanbevelingsvenster van de beschermingsniveau-indicator.
  5. Ondersteuning voor het HTTPS-protocol is toegevoegd om het programma te laten werken met Kaspersky Security Network. Schakel HTTPS-gebruik in bij de eigenschappen van Administration Server in de KSN proxyserver instellingen.

Update 12.2

Kaspersky Endpoint Security 12.2 voor Windows beschikt over de volgende functies en verbeteringen:

1. WPA3-protocolondersteuning is toegevoegd om verbindingen met wifinetwerken te beheren (apparaatcontrole). Nu kunt u het WPA3-protocol selecteren in de vertrouwde wifi-netwerkinstellingen en de verbinding met het netwerk te weigeren met behulp van een minder goed beveiligd protocol.
  2. U kunt nu een protocol en poorten kiezen voor Network Threat Protection-uitzonderingen. Naast het specificeren van IP-adressen van vertrouwde apparaten, kunt u nu ook een poort en protocol selecteren. Hiermee kunt u individuele gegevensstromen uitsluiten en netwerkaanvallen van vertrouwde IP-adressen voorkomen.
  3. Andere volgorde van updatebronnen voor de lokale taak Update als een beleid op de computer wordt toegepast. De Kaspersky Security Center-server wordt nu standaard gebruikt als de eerste updatebron in plaats van de Kaspersky-servers. Dit helpt verkeer te besparen wanneer de gebruiker de lokale taak Update uitvoert.

Update 12.1

Kaspersky Endpoint Security 12.1 voor Windows beschikt over de volgende functies en verbeteringen:

1. Een ingebouwde agent voor de Kaspersky Anti Targeted Attack Platform-oplossing is toegevoegd. U hebt Kaspersky Endpoint Agent niet langer nodig om EDR (KATA) te gebruiken. Alle functies van Kaspersky Endpoint Agent worden uitgevoerd door Kaspersky Endpoint Security. Om Kaspersky Endpoint Agent-beleid te migreren, gebruikt u de Migratiewizard. Na het bijwerken van het programma schakelt Kaspersky Endpoint Security over op het gebruik van de ingebouwde agent en wordt Kaspersky Endpoint Agent verwijderd. Kaspersky Endpoint Agent is toegevoegd aan de lijst met incompatibele software. Kaspersky Endpoint Security heeft ingebouwde agenten voor alle Detection and Response-oplossingen, daarom is het niet langer nodig om Kaspersky Endpoint Agent te installeren om met deze oplossingen te integreren.
  2. Azure WVD-compatibiliteitsmodus wordt nu ondersteund. Met deze functie kunt u de status van de virtuele Azure-machine correct weergeven in de Kaspersky Anti Targeted Attack Platform-console. Met de Azure WVD-compatibiliteitsmodus kunt u een permanente unieke sensor-id toewijzen aan deze virtuele machines.
  3. Nu kunt u gebruikerstoegang tot mobiele apparaten configureren in iTunes of vergelijkbare applicaties. Zo kunt u bijvoorbeeld toestaan dat het mobiele apparaat alleen in iTunes wordt gebruikt en het gebruik van het mobiele apparaat als een verwijderbare schijf blokkeren. Het programma ondersteunt deze regels ook voor het programma Android Debug Bridge (ADB).
  4. Kaspersky Security Center versie 11 wordt niet meer ondersteund. Upgrade Kaspersky Security Center naar de nieuwste versie.

Update 12.0

Kaspersky Endpoint Security 12.0 voor Windows beschikt over de volgende functies en verbeteringen:

1. De werking van Kaspersky Endpoint Security op servers is verbeterd. Nu kunt u migreren van Kaspersky Security for Windows Server naar Kaspersky Endpoint Security voor Windows en een enkele oplossing gebruiken om werkstations en servers te beschermen. Als u de programma-instellingen wilt migreren, voert u de wizard Batchconversie van beleidsregels en taken uit. De KSWS-licentiecode kan worden gebruikt om KES te activeren. Na de migratie naar KES hoeft u de server niet eens opnieuw op te starten. Zie voor meer informatie over migreren naar KES de Migratiegids.
  2. De licentieverlening van het programma als onderdeel van een betaalde schijfkopie van een virtuele machine in Amazon Machine Image (AMI) is verbeterd. Het is niet nodig om het programma afzonderlijk te activeren. In dit geval gebruikt Kaspersky Security Center de licentiecode voor de cloudomgeving die al aan het programma is toegevoegd.
  3. Apparaatcontrole is verbeterd:

Update 11.11.0

Update 11.10.0

Update 11.9.0

Update 11.8.0

Update 11.7.0