Cloud Discovery

14 februari 2024

ID 187200

Cloud Discovery is een onderdeel van de Cloud Access Security Broker (CASB)-oplossing die de cloudinfrastructuur van een organisatie beschermt. Cloud Discovery beheert gebruikerstoegang tot cloudservices. Cloudservices omvatten bijvoorbeeld Microsoft Teams, Salesforce, Microsoft Office 365. Cloudservices zijn gegroepeerd in categorieën, bijvoorbeeld Gegevensuitwisseling, Messengers, E-mail. Kaspersky-experts updaten regelmatig de Cloud Discovery-categorieën en cloudservices die in de categorieën zijn ingedeeld. Kaspersky Endpoint Security updatet de reeks categorieën en cloudservices met de programmadatabases. Dit betekent dat Cloud Discovery het Kaspersky Security Network niet gebruikt voor het categoriseren van cloudservices.

Cloud Discovery biedt de volgende functionaliteit:

• Monitoren van het gebruik van cloudservices
  • Gebruikerstoegang tot cloudservices blokkeren

Systeem vereisten

Cloud Discovery is beschikbaar als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

• Het programma wordt geïnstalleerd op een computer met Windows voor werkstations.

Het onderdeel is niet beschikbaar voor servers.

• Kaspersky Security Center Cloudconsole 15.1 en hoger.

Het onderdeel is niet beschikbaar in de Beheerconsole van Kaspersky Security Center (MMC) of Kaspersky Security Center Web Console.

• Kaspersky Next-licentie.
  • Het monitoren van de internetactiviteit van gebruikers is ingeschakeld. Voordat u bewaking van de internetactiviteit van gebruikers inschakelt, moet u het volgende doen:
    • Injecteer een webpagina-interactiescript in het webverkeer. Het script maakt de registratie van Cloud Discovery gebeurtenissen mogelijk. Het script biedt ook volledige blokkering van de toegang tot cloudservices. Zonder het script blokkeert het programma alleen de domeinen toegang van de cloudservices.
    • Voor de bewaking van HTTPS-verkeer moet u Versleutelde verbindingen scannen inschakelen.
    • Om nauwkeurigere statistieken van het gebruik van cloudservices te krijgen, moet u het registreren van gegevens over bezoeken aan toegestane pagina's inschakelen. De functionaliteit bevat het groeperen van gebeurtenissen wanneer een gebruiker webpagina's bezoekt die tot hetzelfde domein behoren. Op deze manier registreert Cloud Discovery, wanneer een gebruiker een cloudservice gebruikt, slechts één gebeurtenis in plaats van meerdere gebeurtenissen voor elke webpagina.

Monitoren van cloudservices

Wanneer een gebruiker een cloudservice begint te gebruiken, registreert Kaspersky Endpoint Security die gebeurtenis en maakt een item in het rapport. Cloud Discovery regelt het gebruik van cloudservices in de browser en in bijbehorende programma’s. Cloud Discovery beheert het gebruik van cloudservices via HTTP en HTTPS.

Schakel monitoring van cloudservices in Cloud Console in

Toegang tot cloudservices blokkeren

De beheerder kan de gebruikerstoegang beperken tot Cloud Discovery-categorieën of individuele cloudservices. Op deze manier kan de beheerder alleen veilige cloudservices toestaan en datalekken voorkomen. Informatie over het risiconiveau wordt voor elke cloudservice weergegeven in Cloud Discovery. Het risiconiveau helpt bij het detecteren van diensten die niet voldoen aan de beveiligingseisen van de organisatie.

Het risiconiveau is een schatting en impliceert geen uitspraken over de kwaliteit van de cloudservices of de leverancier ervan. Het risiconiveau is slechts een aanbeveling van Kaspersky-experts.

Risiconiveaus van cloudservices worden weergegeven in de sectie Cloud Discovery van het beleid in de lijst met alle gecontroleerde cloudservices.

Andere Kaspersky Endpoint Security-onderdelen bieden bescherming tegen bedreigingen en volgen verdachte gebruikersactiviteiten bij het gebruik van cloudservices.

Melding voor blokkeren van cloudservices. De gebruiker kan gedetailleerde informatie over de regel bekijken.

Cloud Discovery melding

Cloud Discovery blokkeert geen cloudapplicaties die vóór Kaspersky Endpoint Security zijn gestart.

Het blokkeren van de toegang tot ongewenste cloudservices is alleen beschikbaar voor de Kaspersky Next EDR Foundations-licentie.

Blokkeer de toegang tot ongewenste cloudservices in Cloudconsole