Licentie-informatie bekijken

17 april 2024

ID 128001

Zo bekijkt u informatie over een licentie:

Ga in het hoofdvenster van het programma naar het gedeelte Licentie (zie onderstaande afbeelding).

Het venster bevat informatie over de licentie: vervaldatum, beschikbare functies en andere informatie.

Het venster Licentiebeheer

In het gedeelte ziet u de volgende informatie:

• Licentiestatus. Op een computer kunnen verschillende licenties worden bewaard. Er zijn twee soorten licenties: actieve en reserve. Het programma kan maximaal één actieve licentie hebben. Een reservelicentie wordt pas actief nadat de actieve licentie is verlopen of nadat de actieve licentie is verwijderd door te klikken op de knop Verwijderen.
  • Programmanaam. Volledige naam van het gekochte Kaspersky-programma.
  • Licentietype. De volgende typen licenties zijn verkrijgbaar: een evaluatielicentie en commerciële licentie.
  • Functionaliteit. Functies van het programma die beschikbaar zijn met uw licentie. Deze functies zijn onder andere Bescherming, Security Controls, Gegevensencryptie en overige. De lijst met beschikbare functies staat ook in het licentiecertificaat.
  • Aanvullende informatie over de licentie. Begin- en einddatum van de geldigheidsduur van de licentie (alleen voor actieve licentie), resterende duur van de geldigheidsduur van de licentie.

Het tijdstip waarop de licentie verloopt wordt weergegeven volgens de tijdzone die op het besturingssysteem is ingesteld.

• Licentie. Een sleutel is een unieke alfanumerieke reeks die op basis van een activeringscode of een licentiebestand wordt gegenereerd.

U kunt in het venster Licentiebeheer ook het volgende doen:

• Licentie kopen / Licentie verlengen. Hiermee opent u de online shop op de Kaspersky-website waar u een licentie kunt kopen of verlengen. Hiertoe moet u gewoon de gegevens van uw bedrijf invoeren en de bestelling betalen.
  • Activeer het programma met een nieuwe licentie. Hiermee start u de Activeringswizard van het programma. In deze wizard kunt u een licentie toevoegen met een activeringscode of licentiebestand. Via de activeringswizard van het programma kunt u een actieve licentie en slechts één reservelicentie toevoegen.