Controle van Wifi-verbindingen

17 april 2024

ID 131690

Met Apparaatcontrole kunt u de Wifi-verbinding van de computer (laptop) beheren. Openbare Wifi-netwerken kunnen onveilig zijn en het gebruik van dergelijke netwerken kan leiden tot gegevensverlies. Met apparaatbeheer kunt u voorkomen dat een gebruiker verbinding maakt met wifi of alleen verbinding kan maken met vertrouwde netwerken. U kunt bijvoorbeeld toestaan dat alleen verbinding wordt gemaakt met het wifi-netwerk van het bedrijf dat voldoende veilig is. Apparaatcontrole blokkeert de toegang tot alle wifinetwerken behalve de netwerken die in de lijst Vertrouwd zijn opgegeven.

Op computers met Windows 11 moet u Locatiediensten inschakelen om Wi-Fi-verbindingen te beheren. Hiervoor moet u de schakelaar Locatiediensten inschakelen in de instellingen van het besturingssysteem (InstellingenPrivacy & beveiligingLocatie). Als Locatiediensten is uitgeschakeld, controleert Kaspersky Endpoint Security geen verbindingen met Wi-Fi-netwerken.

Wifi-verbindingen beperken in de Beheerconsole (MMC)

Wifiverbindingen beperken in Webconsole en Cloudconsole.

Wifi-verbindingen beperken in de programma-interface

Als gevolg hiervan, wanneer een gebruiker probeert verbinding te maken met een wifinetwerk dat niet als vertrouwd vermeld staat, blokkeert het programma de verbinding en geeft een melding weer (zie onderstaande afbeelding).

Melding over een geblokkeerde wifi-verbinding. De gebruiker kan een aanvraag maken om verbinding te maken met het wifinetwerk.

Melding van Apparaatcontrole