Kaspersky Endpoint Security 12 voor Windows

Ervoor zorgen dat Kaspersky Security for Windows Server met succes is verwijderd

17 april 2024

ID 237491

Zorg ervoor dat Kaspersky Security for Windows Server volledig verwijderd is:

• De map %ProgramFiles%\Kaspersky Lab\Kaspersky Security for Windows Server\ bestaat niet.
  • De volgende diensten zijn niet aanwezig:
    • Kaspersky Security Service (KAVFS)
    • Kaspersky Security Management (KAVFSGT)
    • Kaspersky Security Exploit Prevention (KAVFSSLP)
    • Kaspersky Security Script Checker (KAVFSSCS)

U kunt actieve services controleren in Taakbeheer of met de opdracht sc query (zie onderstaande afbeelding).

• De volgende stuurprogramma's zijn niet aanwezig:
    • klam.sys
    • klflt.sys
    • klramdisk.sys
    • klelaml.sys
    • klfltdev.sys
    • klips.sys
    • klids.sys
    • klwtpee

U kunt de geïnstalleerde stuurprogramma's controleren in de map C:\Windows\System32\drivers of door het verzenden van de opdracht sc query. Als er een service of stuurprogramma ontbreekt, krijgt u het volgende antwoord:

Ervoor zorgen dat Kaspersky Security for Windows Server-services en -stuurprogramma's met succes zijn verwijderd

Als er programma- of stuurprogrammabestanden op de server achterblijven, verwijdert u de relevante bestanden handmatig. Als Kaspersky Security for Windows Server-services nog steeds actief zijn op de server, stop de services dan (sc stop) en verwijder ze (sc delete) handmatig. Om het stuurprogramma klam.sys te stoppen, gebruikt u de opdracht fltmc unload klam.