Kaspersky Endpoint Security 12 voor Windows

Ervoor zorgen dat Kaspersky Security for Windows Server met succes is verwijderd

8 juli 2024

ID 237491

Zorg ervoor dat Kaspersky Security for Windows Server volledig verwijderd is:

• De map %ProgramFiles%\Kaspersky Lab\Kaspersky Security for Windows Server\ bestaat niet.
  • De volgende diensten zijn niet aanwezig:
    • Kaspersky Security Service (KAVFS)
    • Kaspersky Security Management (KAVFSGT)
    • Kaspersky Security Exploit Prevention (KAVFSSLP)
    • Kaspersky Security Script Checker (KAVFSSCS)

U kunt actieve services controleren in Taakbeheer of met de opdracht sc query (zie onderstaande afbeelding).

• De volgende stuurprogramma's zijn niet aanwezig:
    • klam.sys
    • klflt.sys
    • klramdisk.sys
    • klelaml.sys
    • klfltdev.sys
    • klips.sys
    • klids.sys
    • klwtpee

U kunt de geïnstalleerde stuurprogramma's controleren in de map C:\Windows\System32\drivers of door het verzenden van de opdracht sc query. Als er een service of stuurprogramma ontbreekt, krijgt u het volgende antwoord:

Ervoor zorgen dat Kaspersky Security for Windows Server-services en -stuurprogramma's met succes zijn verwijderd

Als er programma- of stuurprogrammabestanden op de server achterblijven, verwijdert u de relevante bestanden handmatig. Als Kaspersky Security for Windows Server-services nog steeds actief zijn op de server, stop de services dan (sc stop) en verwijder ze (sc delete) handmatig. Om het stuurprogramma klam.sys te stoppen, gebruikt u de opdracht fltmc unload klam.