De vertrouwde zone importeren en exporteren

17 april 2024

ID 240916

Een vertrouwde zone is een lijst met objecten en programma's die door een systeembeheerder is geconfigureerd. De objecten en programma's op deze lijst worden niet door Kaspersky Endpoint Security gemonitord wanneer ze actief zijn. De vertrouwde zone bestaat uit de volgende lijsten: scanuitzonderingen en vertrouwde programma's. U kunt deze lijsten exporteren naar XML-bestanden en andere indelingen. Vervolgens kunt u het bestand aanpassen om bijvoorbeeld een groot aantal uitzonderingen van hetzelfde type toe te voegen. U kunt ook de export/import-functie gebruiken om een back-up te maken van de lijst met uitzonderingen en de lijst met vertrouwde programma's of om de lijst naar een andere server te migreren.

Het programma gebruikt de volgende indelingen voor het exporteren en importeren van de lijst met uitzonderingen:

• XML is beschikbaar in de Beheerconsole (MMC), Webconsole en Cloudconsole.
  • DAT is alleen beschikbaar voor import in de Beheerconsole (MMC). Het doel van deze indeling is het behouden van compatibiliteit met oudere versies van het programma. U kunt een DAT-bestand converteren naar XML in mmc (Beheerconsole) om lijsten met uitzonderingen naar de Webconsole te migreren.
  • CSV is alleen beschikbaar op de lokale interface van het programma.

Kaspersky Endpoint Security gebruikt de XML-indeling voor het exporteren en importeren van de lijst met vertrouwde programma's.

De vertrouwde zone exporteren en importeren in de Beheerconsole (MMC)

De vertrouwde zone exporteren en importeren in de Webconsole en Cloudconsole

De vertrouwde zone exporteren of importeren in de programma-interface

Raadpleeg ook:

Een configuratiebestand aanmaken en gebruiken

Zo importeert en exporteert u de lijst met vertrouwde apparaten

De lijst met vertrouwde webadressen exporteren en importeren

De lijst met uitzonderingen voor blokkeren exporteren en importeren

Netwerkpakketregels exporteren en importeren

Een lijst van uitzonderingen die niet moeten worden beschermd tegen externe encryptie exporteren en importeren:

Regels voor webcontrole exporteren en importeren

Regels voor programmabeheer exporteren en importeren

Uitzonderingen voor regels van Adaptieve controle op afwijkingen exporteren en importeren:

Lijsten met bewaakte poorten exporteren en importeren