Appendix 11. Gebruikersaccounts in regels voor programma-onderdelen

17 april 2024

ID 266452

Om bepaalde programma-onderdelen te configureren, moet je speciale regels toevoegen. Voor webcontrole moet je bijvoorbeeld een regel toevoegen met een lijst van webadressen waarvan je wilt dat het programma ze blokkeert. In regels voor programma-onderdelen, kun je ook een schema configureren voor de onderdelen of bepaalde gebruikers waarvoor het programma de regel moet toepassen.

Regels moeten worden toegevoegd om de volgende programma-onderdelen te configureren:

In Kaspersky Endpoint Security voor Windows 12.5, kun je nu niet alleen gebruikers selecteren uit je Active Directory, maar ook van de lijst van gebruikers in Kaspersky Security Center. U kunt ook handmatig lokale gebruikersaccountgegevens invoeren. Dit houdt in dat je gebruikers op de volgende manieren kunt toevoegen:

• Active Directory (aanbevolen)
  • Lijst van gebruikers in Kaspersky Security Center
  • Lokale gebruikersaccount

Kaspersky raadt aan om locale gebruikersaccounts alleen in speciale gevallen te gebruiken, wanneer het niet mogelijk is om domeingebruikersaccounts te gebruiken. Voor details over de beveiligingsrisico’ van het gebruik van lokale accounts, bekijk de Microsoft Knowledge Base. Je hebt volledige verantwoordelijkheid voor de beveiliging van een computer indien lokale gebruikersaccount gebruikt worden; in het bijzonder omvat dit de verantwoordelijkheid voor het beheren en beperken van toegang tot Kaspersky Endpoint Security-instellingen.

Het programma gebruikt de SID (veiligheidsidentificatie) van de gebruiker om gebruikers te identificeren. Bij het gebruik van gebruikersaccounts uit Active Directory of uit de Kaspersky Security Center-gebruikerslijst, bepaalt het programma de SID op de Administration Server. Dit hout in dat het programma de computer niet extra belast om een gebruiker te identificeren. Als je meer dan 1000 gebruikers aan een programmaregel hebt toegevoegd, maken de programma’s contact met de domeinbeheerder om de gebruiker te identificeren. Dit betekent dat de belasting van de computer verhoogd is. Om de impact op de prestaties van de computer te optimaliseren, raden we aan om gebruikersaccounts uit Active Directory of de gebuikerslijst van Kaspersky Security Center te gebruiken.