Systeemintegriteitscontrole

9 juli 2024

ID 274829

Dit onderdeel is beschikbaar als Kaspersky Endpoint Security is geïnstalleerd op een computer met Windows voor servers. Dit onderdeel is niet beschikbaar als Kaspersky Endpoint Security is geïnstalleerd op een computer met Windows voor werkstations.

Kaspersky Endpoint Security 12.6 voor Windows bevat nu het onderdeel Systeemintegriteitscontrole in plaats van de Bestandsintegriteitsmonitor onderdeel. Het onderdeel Systeemintegriteitscontrole omvat alle functionaliteit van Bestandsintegriteitsmonitor en maakt het bovendien mogelijk om registerwijzigingen en de aansluiting van externe apparaten te monitoren.

Het onderdeel Systeemintegriteitscontrole bewaakt veranderingen in het besturingssysteem die kunnen wijzen op inbreuken op de beveiliging van de computer. Wanneer dergelijke wijzigingen worden gedetecteerd, genereert Kaspersky Endpoint Security overeenkomstige gebeurtenissen en waarschuwt de beheerder. Systeemintegriteitscontrole kan in realtime werken en kan op verzoek ook Systeemintegriteitscheck uitvoeren.

Realtime systeemintegriteitscontrole

In realtime-modus, Systeemintegriteitscontrole houdt wijzigingen bij in objecten die u hebt opgenomen in het bereik van de onderdelen (de bewakingsbereik:). Met Systeemintegriteitscontrole kan ook ongeautoriseerde toegang tot dergelijke objecten in realtime worden geblokkeerd.

On-demand systeemintegriteitscontrole

On-demand systeemintegriteitscontrole is een taak die u handmatig of volgens een schema kunt uitvoeren. Om de uit te voeren Systeemintegriteitscheck taak, moet u het bereik van het onderdeel configureren (de bewakingsbereik:) en maak een basislijn. Een basislijn is een geregistreerde staat van objecten in het systeem, die het programma als referentie gebruikt bij het vergelijken met de huidige staat.

Instellingen voor Bestandsintegriteitsmonitor File migreren

Wanneer u Kaspersky Endpoint Security bijwerkt naar versie 12.6, worden de instellingen van Bestandsintegriteitsmonitor automatisch gemigreerd. Als onderdeel van de migratie verplaatst het programma de monitoringregels naar Systeemintegriteitscontrole. Regels voor bestandsintegriteitsmonitor worden ook gemigreerd naar Systeemintegriteitscontrole wanneer: migreren van KSWS naar KES.

Om een ​​correcte werking van Systeemintegriteitscontrole te garanderen, moeten het Kaspersky Endpoint Security-programma en de beheerplug-in worden bijgewerkt naar versie 12.6. Als u een eerdere versie van de beheerplug-in hebt geïnstalleerd, kunt u Systeemintegriteitscontrole niet configureren omdat de beheerplug-in het gedeelte Systeemintegriteitscontrole mist.

In deze sectie

Over regels voor Systeemintegriteitscontrole

Realtime systeemintegriteitscontrole

On-demand systeemintegriteitscontrole

Regels voor Systeemintegriteitscontrole exporteren en importeren

Rapporten over Systeemintegriteitscontrole bekijken

Reset status van Systeemintegriteit