On-demand systeemintegriteitscontrole

9 juli 2024

ID 275008

On-demand systeemintegriteitscontrole is een taak die u handmatig of volgens een schema kunt uitvoeren. Bij het uitvoeren van de Systeemintegriteitscheck taak vergelijkt het programma de huidige staat van de objecten die zijn opgenomen in de bewakingsbereik met hun basislijn staat. In tegenstelling tot Realtime systeemintegriteitscontrole, Systeemintegriteitscheck taak helpt het aantal gebeurtenissen te beperken en stelt u in staat een algemeen rapport van wijzigingen in het besturingssysteem te genereren.

Om Systeemintegriteitscontrole te laten werken, moet u minimaal één regel toevoegen. een Regel voor Systeemintegriteitscontrole is een set criteria die de toegang van gebruikers tot bestanden en het register definiëren. Systeemintegriteitscontrole detecteert wijzigingen in de bestanden en het register binnen de opgegeven bewakingsbereik:. Het bereik van de controle is een van de criteria van een regel voor Systeemintegriteitscontrole. U kunt regels configureren die worden gedeeld door Realtime systeemintegriteitscontrole en de Systeemintegriteitscheck taak of maak afzonderlijke regels voor de taak. Om een Basislijn te maken, past Kaspersky Endpoint Security het bewakingsbereik toe vanaf de Systeemintegriteitscheck taak aan de Baseline update taak.

Een basislijn maken en bijwerken

De Systeemintegriteitscheck taak heeft een basislijn nodig om te werken. Een basislijn is een geregistreerde staat van objecten in het systeem, die het programma als referentie gebruikt bij het vergelijken met de huidige staat. Als de huidige status van het systeem afwijkt van de status van het systeem zoals vastgelegd in de basislijn, genereert Kaspersky Endpoint Security de bijbehorende gebeurtenis. U kunt een basislijn maken of bijwerken met behulp van de Baseline update taak.

U kunt de basislijn bijwerken in de volgende modi:

• Volledige update.

Het programma werkt alle objecten in het bewakingsbereik bij.

• Incrementele update.

Het programma detecteert en actualiseert alleen gewijzigde of nieuwe objecten.

Een basislijn maken of bijwerken in de Beheerconsole (MMC)

Een basislijn maken of bijwerken in de Webconsole

Het bewakingsbereik configureren voor de Systeemintegriteitscheck taak

Standaard is het bewakingsbereik van de Systeemintegriteitscheck taak hetzelfde als de bewakingsbereik van Realtime systeemintegriteitscontrole. U kunt een ander bewakingsbereik voor de taak configureren.

Een ander bewakingsbereik configureren voor de Systeemintegriteitscheck taak in de Beheerconsole (MMC)

Een ander bewakingsbereik configureren voor de System Integrity Check taak in de Webconsole

Een ander bewakingsbereik configureren voor de Systeemintegriteitscheck taak in het programma-interface

Instellingen van a Systeemintegriteitscheck taakregel

Parameter

Beschrijving

Regelnaam

Naam van de Systeemintegriteitscheck taakregel.

Ernstniveau van gebeurtenis

Kaspersky Endpoint Security logt bestandswijzigingen wanneer een bestand of registersleutel in het bewakingsbereik wordt gewijzigd. De volgende ernstniveaus zijn beschikbaar voor gebeurtenissen: Informatief Pictogram informatieve gebeurtenis., Waarschuwing Pictogram waarschuwing., Essentieel Pictogram kritieke gebeurtenis..

Bereik van bewaking

• Bestand. Lijst met bestanden en mappen die door het onderdeel worden bewaakt. Kaspersky Endpoint Security ondersteunt omgevingsvariabelen en de * en ?-tekens bij het invoeren van een masker.

Gebruik maskers:

• Het teken * (sterretje), dat een willekeurige reeks tekens voorstelt, behalve de tekens \ en / (scheidingstekens van de namen van bestanden en mappen in paden naar bestanden en mappen). Het masker C:\*\*.txt omvat bijvoorbeeld alle paden naar bestanden met de TXT-extensie die zich in mappen op de C-schijf bevinden, maar niet in submappen.
    • Twee opeenvolgende sterretjes ** stellen een willekeurige reeks tekens voor (inclusief een lege reeks) in de bestands- of mapnaam, inclusief de tekens \ en / (scheidingstekens van de namen van bestanden en mappen in paden naar bestanden en mappen). Het masker C:\Map\**\*.txt omvat bijvoorbeeld alle paden naar bestanden met de TXT-extensie die zich in mappen bevinden genest in de Map, uitgezonderd de Map zelf. Het masker moet ten minste één genest niveau bevatten. Het masker C:\**\*.txt is geen geldig masker.
    • Het teken ? (vraagteken), dat een enkel willekeurig teken voorstelt, behalve de tekens \ en / (scheidingstekens van de namen van bestanden en mappen in paden naar bestanden en mappen). Het masker C:\Voorbeeld\???.txt omvat bijvoorbeeld paden naar alle bestanden die zich in de map met de naam Voorbeeld bevinden, die een TXT-extensie hebben en die een naam met drie tekens hebben.
  • Register. Lijst met registersleutels en -waarden die door het onderdeel worden bewaakt. Kaspersky Endpoint Security biedt geen ondersteuning voor de tekens * en ? bij de invoer van een masker.

Uitzonderingen

• Bestand. Lijst van uitzonderingen van het bewakingsbereik. Kaspersky Endpoint Security ondersteunt omgevingsvariabelen en de * en ?-tekens bij het invoeren van een masker. Bijvoorbeeld C:\Folder\Application\*.log. Uitzonderingen hebben een hogere prioriteit dan bewakingsbereik.

Gebruik maskers:

• Het teken * (sterretje), dat een willekeurige reeks tekens voorstelt, behalve de tekens \ en / (scheidingstekens van de namen van bestanden en mappen in paden naar bestanden en mappen). Het masker C:\*\*.txt omvat bijvoorbeeld alle paden naar bestanden met de TXT-extensie die zich in mappen op de C-schijf bevinden, maar niet in submappen.
    • Twee opeenvolgende sterretjes ** stellen een willekeurige reeks tekens voor (inclusief een lege reeks) in de bestands- of mapnaam, inclusief de tekens \ en / (scheidingstekens van de namen van bestanden en mappen in paden naar bestanden en mappen). Het masker C:\Map\**\*.txt omvat bijvoorbeeld alle paden naar bestanden met de TXT-extensie die zich in mappen bevinden genest in de Map, uitgezonderd de Map zelf. Het masker moet ten minste één genest niveau bevatten. Het masker C:\**\*.txt is geen geldig masker.
    • Het teken ? (vraagteken), dat een enkel willekeurig teken voorstelt, behalve de tekens \ en / (scheidingstekens van de namen van bestanden en mappen in paden naar bestanden en mappen). Het masker C:\Voorbeeld\???.txt omvat bijvoorbeeld paden naar alle bestanden die zich in de map met de naam Voorbeeld bevinden, die een TXT-extensie hebben en die een naam met drie tekens hebben.
  • Register. Lijst van uitzonderingen van het bewakingsbereik. Kaspersky Endpoint Security biedt geen ondersteuning voor de tekens * en ? bij de invoer van een masker. Uitzonderingen hebben een hogere prioriteit dan bewakingsbereik.

Uitvoeren van de taak Systeemintegriteitscheck

De Systeemintegriteitscheck taak maakt het mogelijk om bestanden of registersleutels te controleren op wijzigingen en ook om de verbinding van externe apparaten te controleren. Om bestanden op wijzigingen te controleren, kunt u de Systeemintegriteitscheck taak in de volgende modi uitvoeren:

• Snelle scan.

Bij het controleren van bestanden op wijzigingen, controleert het programma alleen bestandskenmerken. Het programma controleert de inhoud van bestanden niet.

• Volledige Scan.

Bij het controleren van bestanden op wijzigingen controleert het programma alle bestandskenmerken en de inhoud van bestanden.

De modus waarin de taak wordt uitgevoerd, heeft geen invloed op de controle van het register of externe apparaten.

Systeemintegriteitscheck uitvoeren in de beheerconsole (MMC)

Een taak System Integrity Check uitvoren in de Webconsole

Voor de Systeemintegriteitscheck taak succesvol af te ronden, de bewakingsbereik van de Systeemintegriteitscheck taak moet volledig overeenkomen met de basislijn. Als het bewakingsbereik anders is, eindigt de taak met een fout. Om bewakingsbereiken te synchroniseren, voert u de Baseline update taak met een nieuw bewakingsbereik.