Monitoring van systeemintegriteit

9 juli 2024

ID 275961

Dit onderdeel is beschikbaar als Kaspersky Endpoint Security is geïnstalleerd op een computer met Windows voor servers. Dit onderdeel is niet beschikbaar als Kaspersky Endpoint Security is geïnstalleerd op een computer met Windows voor werkstations.

Kaspersky Endpoint Security 12.6 voor Windows bevat nu het onderdeel Systeemintegriteitscontrole in plaats van de Bestandsintegriteitsmonitor onderdeel. Het onderdeel Systeemintegriteitscontrole omvat alle functionaliteit van Bestandsintegriteitsmonitor en maakt het bovendien mogelijk om registerwijzigingen en aansluiting van externe apparaten te bewaken.

Het onderdeel Systeemintegriteitscontrole bewaakt veranderingen in het besturingssysteem die kunnen wijzen op inbreuken op de beveiliging van de computer. Wanneer dergelijke wijzigingen worden gedetecteerd, genereert Kaspersky Endpoint Security overeenkomstige gebeurtenissen en waarschuwt de beheerder. Systeemintegriteitscontrole kan in realtime werken en kan op verzoek ook Systeemintegriteitscheck uitvoeren.

Realtime systeemintegriteitscontrole

In realtime-modus, Systeemintegriteitscontrole houdt wijzigingen bij in objecten die u hebt opgenomen in de onderdelen (de bewakingsbereik:). Met Systeemintegriteitscontrole kan ook ongeautoriseerde toegang tot dergelijke objecten in realtime worden geblokkeerd.

On-demand systeemintegriteitscontrole

On-demand systeemintegriteitscontrole is een taak die u handmatig of volgens een schema kunt uitvoeren. Om de uit te voeren Systeemintegriteitscheck taak, moet u het bereik van het onderdeel configureren (de bewakingsbereik:) en maak een basislijn. Een basislijn is een geregistreerde staat van objecten in het systeem, die het programma als referentie gebruikt bij het vergelijken met de huidige staat.

Systeemintegriteitscontrole instellingen

Parameter

Beschrijving

Uitvoermodus

• Bescherm het systeem tegen veranderingen door regels. In deze modus blokkeert Systeemintegriteitscontrole acties met bestanden en registersleutels uit het bewakingsbereik en genereert het een overeenkomstige gebeurtenis.
  • Testmodus: niet blokkeren, alleen loggen. In deze modus staat Systeemintegriteitscontrole acties toe met bestanden en registersleutels uit het bewakingsbereik en genereert het een overeenkomstige gebeurtenis.

Realtime Systeemintegriteitscontrole

In realtime-modus, Systeemintegriteitscontrole houdt wijzigingen bij in objecten die u hebt opgenomen in de onderdelen (de bewakingsbereik:). Met Systeemintegriteitscontrole kan ook ongeautoriseerde toegang tot dergelijke objecten in realtime worden geblokkeerd.

Bewaak apparaten

Systeemintegriteitscontrole bewaakt het aansluiten en loskoppelen van externe apparaten.

Bewaak bestanden en het register

Systeemintegriteitscontrole controleert wijzigingen in bestanden, mappen en register.

Systeemintegriteitscheck

On-demand systeemintegriteitscontrole is een taak die u handmatig of volgens een schema kunt uitvoeren. Om de uit te voeren Systeemintegriteitscheck taak, moet u het bereik van het onderdeel configureren (de bewakingsbereik:) en maak een basislijn. Een basislijn is een geregistreerde staat van objecten in het systeem, die het programma als referentie gebruikt bij het vergelijken met de huidige staat.