Een vertrouwensgroep wijzigen

26 februari 2021

ID 123280

Wanneer een programma voor het eerst wordt gestart, plaatst Kaspersky Endpoint Security het programma automatisch in een vertrouwensgroep. U kunt indien nodig het programma handmatig verplaatsen naar een andere vertrouwensgroep.

Experts van Kaspersky raden af dat u programma's verplaatst van de automatisch toegewezen vertrouwensgroep naar een andere vertrouwensgroep. U kunt daarentegen de regels voor een individueel programma bewerken.

Zo wijzigt u de vertrouwensgroep waaraan een programma automatisch wordt toegewezen door Kaspersky Endpoint Security wanneer het voor eerst wordt gestart:

1. Open het venster met de programma-instellingen.
  2. Selecteer in het gedeelte Endpoint-controle links in het venster het subgedeelte Controle van programmabevoegdheden.

Rechts in het venster ziet u de instellingen van het onderdeel Controle van programmabevoegdheden.

3. Klik op de knop Programma's.

Het tabblad Regels voor programmacontrole in het venster Programma's wordt geopend.

4. Selecteer het relevante programma op het tabblad Regels voor programmacontrole.
  5. Voer een van de volgende acties uit:
    • Klik rechts om het contextmenu van het programma weer te geven. Selecteer in het contextmenu van het programma de optie Verplaatsen naar groep ® <groepsnaam>.
    • Klik op de koppeling Vertrouwd Deels beperkt Zeer beperkt Niet vertrouwd om het contextmenu te openen. Selecteer in het contextmenu de vereiste vertrouwensgroep.
  6. Klik op OK.
  7. Klik op de knop Opslaan om de wijzigingen op te slaan.