Toegang van gebruikers tot een vertrouwd apparaat configureren

26 februari 2021

ID 123286

Wanneer een apparaat wordt toegevoegd aan de lijst met vertrouwde apparaten, wordt de toegang tot het apparaat standaard verleend aan alle gebruikers (de groep van gebruikers genaamd ‘Iedereen’). U kunt de toegang van gebruikers (of groepen van gebruikers) tot een vertrouwd apparaat configureren.

Zo configureert u de toegang van gebruikers tot een vertrouwd apparaat:

1. Open het venster met de programma-instellingen.
  2. Selecteer in het gedeelte Endpoint-controle links in het venster het subgedeelte Apparaatcontrole.

Rechts in het venster ziet u de instellingen van het onderdeel Apparaatcontrole.

3. Selecteer rechts in het venster het tabblad Vertrouwde apparaten.
  4. Selecteer in de lijst met vertrouwde apparaten een apparaat waarvoor u toegangsregels wilt bewerken.
  5. Klik op de knop Bewerken.

Het venster Regel voor toegang tot vertrouwd apparaat configureren wordt geopend.

6. Klik op de knop Selecteren.

Het venster Gebruikers of groepen selecteren wordt in Microsoft Windows geopend.

7. In het venster Gebruikers of groepen selecteren in Microsoft Windows geeft u gebruikers en/of groepen van gebruikers op waarvoor Kaspersky Endpoint Security de geselecteerde apparaten als vertrouwd herkent.
  8. Klik op OK.

De namen van opgegeven gebruikers en/of groepen van gebruikers in het venster Selecteer gebruikers en / of groepen van gebruikers van Microsoft Windows worden in het veld Sta toe aan gebruikers en / of groepen van gebruikers van het venster Regel voor toegang tot vertrouwd apparaat configureren weergegeven.

9. Klik op OK.
  10. Klik op de knop Opslaan om de wijzigingen op te slaan.