Over toegangsregels voor webbronnen

26 februari 2021

ID 123287

Een toegangsregel voor webbronnen is een reeks filters en acties die Kaspersky Endpoint Security toepast wanneer de gebruiker tijdens de opgegeven periode in de regelplanning webbronnen bezoekt die in de regel zijn beschreven. Met filters kunt u een aantal webbronnen preciseren waarvoor de toegang ertoe wordt gecontroleerd door het onderdeel Webcontrole.

De volgende filters zijn beschikbaar:

• Filteren op inhoud. Webcontrole categoriseert webbronnen op inhouds- en gegevenstype. U kunt de toegang van gebruikers tot webbronnen met inhouds- en gegevenstypen van bepaalde categorieën beheren. Wanneer de gebruikers webbronnen bezoeken die tot de geselecteerde categorie van inhouds- en gegevenstypen behoren, voert Kaspersky Endpoint Security de actie uit die in de regel is opgegeven.
  • Filteren op adressen van webbronnen. U kunt de toegang van gebruikers tot alle adressen van webbronnen of tot individuele adressen van webbronnen en / of groepen van adressen van webbronnen beheren.

Als het filteren op inhoud en het filteren op adressen van webbronnen zijn opgegeven en de opgegeven adressen van webbronnen en / groepen van adressen van webbronnen behoren tot de geselecteerde inhoudscategorieën of categorieën van gegevenstypen, controleert Kaspersky Endpoint Security niet de toegang tot alle webbronnen in de geselecteerde inhoudscategorieën en / of categorieën van gegevenstypen. In plaats daarvan controleert het programma alleen de toegang tot de opgegeven adressen van webbronnen en / of groepen van adressen van webbronnen.

• Filteren op namen van gebruikers en groepen van gebruikers. U kunt de namen van gebruikers en/of groepen van gebruikers opgeven waarvoor de toegang tot webbronnen wordt gecontroleerd overeenkomstig de regel.
  • Regelplanning. U kunt de regelplanning opgeven. De regelplanning bepaalt de periode wanneer Kaspersky Endpoint Security de toegang tot de opgegeven webbronnen in de regel monitort.

Na de installatie van Kaspersky Endpoint Security is de lijst met regels van het onderdeel Webcontrole niet leeg. Twee regels zijn vooraf ingesteld:

• De regel ‘Scenario’s en stijltabellen’ die alle gebruikers altijd toegang verleent tot webbronnen waarvan de adressen namen van bestanden met de extensies css, js of vbs bevatten. Bijvoorbeeld: http://www.voorbeeld.com/style.css, http://www.voorbeeld.com/style.css?mode=normal.
  • De ‘Standaardregel’ die alle gebruikers altijd toegang tot webbronnen verleent.