Toegangsregels voor webbronnen testen

26 februari 2021

ID 123290

Om de doeltreffendheid van de regels van Webcontrole te controleren, kunt u ze testen. Daarom beschikt het onderdeel Webcontrole over de functie Diagnose van regels.

Zo test u de toegangsregels voor webbronnen:

1. Open het venster met de programma-instellingen.
  2. Selecteer in het gedeelte Endpoint-controle links in het venster het subgedeelte Webcontrole.

Rechts in het venster ziet u de instellingen van het onderdeel Webcontrole.

3. Klik rechts in het venster op de knop Diagnose.

Het venster Diagnose van regels wordt geopend.

4. Vul de velden in het gedeelte Voorwaarden in:
    1. Als u de regels wilt testen die Kaspersky Endpoint Security gebruikt om de toegang tot een specifieke webbron te controleren, schakelt u het selectievakje Geef adres op in. Voer het adres van de webbron in het veld eronder in.
    2. Als u de regels wilt testen die Kaspersky Endpoint Security gebruikt om de toegang tot webbronnen te controleren voor opgegeven gebruikers en/of groepen van gebruikers, geeft u een lijst met gebruikers en/of groepen van gebruikers op.
    3. Als u de regels wilt testen die Kaspersky Endpoint Security gebruikt om de toegang tot webbronnen van opgegeven inhoudscategorieën en / of categorieën van gegevenstypen te controleren, selecteert u in de vervolgkeuzelijst Filter inhoud de vereiste optie (Op inhoudscategorieën, Op gegevenstypen of Op inhoudscategorieën en gegevenstypen).
    4. Als u de regels wilt testen terwijl rekening wordt gehouden met de tijd en de dag van de week wanneer er wordt geprobeerd om toegang te krijgen tot webbronnen die in de diagnostische voorwaarden van de regel zijn opgegeven, schakelt u het selectievakje Voeg tijdstip van toegangspoging toe in. Geef dan de dag van de week en de tijd op.
  5. Klik op de knop Testen.

Na de voltooiing van de test ziet u een bericht met informatie over de actie die door Kaspersky Endpoint Security is uitgevoerd, overeenkomstig de eerste regel die wordt geactiveerd bij de poging tot het krijgen van toegang tot de opgegeven webbron (toestaan, blokkeren of waarschuwen). De eerste regel die wordt geactiveerd is de regel die in de lijst met regels van Webcontrole hoger staat dan andere regels die aan de diagnostische voorwaarden voldoen. Het bericht wordt rechts van de knop Testen weergegeven. De volgende tabel bevat de resterende geactiveerde regels en geeft de actie van Kaspersky Endpoint Security aan. De regels worden in volgorde van afnemende prioriteit weergegeven.