Speciale aandachtspunten bij bestandsencryptie

26 februari 2021

ID 123291

Wanneer u de functionaliteit voor bestandsencryptie gebruikt, moet u rekening houden met het volgende:

• Het Kaspersky Security Center-beleid met vooraf geconfigureerde instellingen voor de encryptie van verwisselbare schijven is opgesteld voor een specifieke groep van beheerde computers. Daarom hangt het resultaat van de toepassing van het beleid voor encryptie/decryptie van bestanden op verwisselbare schijven af van de computer waarop de verwisselbare schijven zijn aangesloten.
  • Kaspersky Endpoint Security encrypt of decrypt geen bestanden met een alleen-lezenstatus die op verwisselbare schijven zijn opgeslagen.
  • Kaspersky Endpoint Security encrypt of decrypt bestanden in vooraf gedefinieerde mappen alleen voor lokale gebruikersprofielen van het besturingssysteem. Kaspersky Endpoint Security encrypt of decrypt geen bestanden in vooraf gedefinieerde mappen van zwervende gebruikersprofielen, verplichte gebruikersprofielen, tijdelijke gebruikersprofielen en omgeleide mappen. De lijst met standaardmappen die Kaspersky aanbeveelt te encrypten zijn onder andere de volgende mappen:
    • Documenten
    • Favorieten
    • Cookies
    • Bureaublad
    • Tijdelijke Internet Explorer-bestanden
    • Tijdelijke bestanden
    • Outlook-bestanden
  • Kaspersky Endpoint Security encrypt geen bestanden of mappen wanneer het besturingssysteem of de geïnstalleerde programma's hierdoor beschadigd kunnen raken. De volgende bestanden en mappen met alle geneste mappen staan bijvoorbeeld op de lijst met encryptie-uitzonderingen:
    • %WINDIR%.
    • %PROGRAMFILES%, %PROGRAMFILES(X86)%.
    • Windows-registerbestanden.

De lijst met encryptie-uitzonderingen kan niet worden bekeken of bewerkt. Hoewel bestanden en mappen uit de lijst met encryptie-uitzonderingen kunnen worden toegevoegd aan de encryptielijst, worden ze toch niet geëncrypt tijdens een encryptietaak voor bestanden of mappen.

• De volgende soorten apparaten worden als verwisselbare schijven ondersteund:
    • Gegevensmedia aangesloten via de USB-bus
    • Harde schijven aangesloten via USB- en FireWire-bussen
    • SSD-schijven aangesloten via USB- en FireWire-bussen