Bestanden op schijven van een lokale computer decrypten

26 februari 2021

ID 123294

Zo decrypt u bestanden op lokale schijven:

1. Open de Beheerconsole van Kaspersky Security Center.
  2. Open in de map Beheerde apparaten in de structuur van de Beheerconsole de map met de naam van de beheergroep waarvoor u de decryptie van bestanden op lokale schijven wilt configureren.
  3. Selecteer in de werkruimte het tabblad Beleid.
  4. Selecteer het noodzakelijke beleid.
  5. Open het venster Eigenschappen: <naam van beleid> op een van de volgende manieren:
    • Selecteer in het contextmenu van het beleid de optie Eigenschappen.
    • Klik op de koppeling Beleid configureren rechts in de werkruimte van de Beheerconsole.
  6. Selecteer in het gedeelte Gegevensencryptie het subgedeelte Encryptie van bestanden en mappen.
  7. Selecteer rechts in het venster het tabblad Encryptie.
  8. Verwijder de mappen en de bestanden die u wilt decrypten uit de encryptielijst. Selecteer hiervoor de bestanden en kies de optie Regel verwijderen en bestanden decrypten in het contextmenu van de knop Verwijderen.

U kunt verschillende items tegelijk verwijderen uit de encryptielijst. Hiertoe houdt u de CTRL-toets ingedrukt en selecteert u de nodige bestanden door er met de linkermuisknop op te klikken. Vervolgens kiest u de optie Regel verwijderen en bestanden decrypten in het contextmenu van de knop Verwijderen.

Bestanden en mappen die worden verwijderd uit de encryptielijst worden automatisch toegevoegd aan de decryptielijst.

9. Maak een decryptielijst voor bestanden.
  10. Klik in het venster Eigenschappen: <naam van beleid> op OK om uw wijzigingen op te slaan.
  11. Pas het beleid toe.

Raadpleeg de beheerdershandleiding van Kaspersky Security Center voor informatie over het toepassen van het Kaspersky Security Center-beleid.

Zodra het beleid is toegepast, decrypt Kaspersky Endpoint Security geëncrypte bestanden die aan de decryptielijst zijn toegevoegd.

Kaspersky Endpoint Security decrypt geëncrypte bestanden als hun parameters (bestandspad /bestandsnaam /bestandsextensie) zodanig wijzigen dat ze voldoen aan de parameters van objecten die aan de decryptielijst zijn toegevoegd.

Kaspersky Endpoint Security decrypt geopende bestanden pas nadat ze zijn gesloten.