Een lijst met programma's aanmaken waarvoor alle netwerkpoorten worden gemonitord

26 februari 2021

ID 123454

U kunt een lijst met programma's aanmaken waarvoor Kaspersky Endpoint Security alle netwerkpoorten monitort.

We raden aan dat u alle programma's die gegevens verzenden of ontvangen via het FTP-protocol toevoegt aan de lijst met programma's waarvoor Kaspersky Endpoint Security alle netwerkpoorten monitort.

Zo maakt u een lijst met programma's aan waarvoor alle netwerkpoorten worden gemonitord:

1. Open het venster met de programma-instellingen.
  2. Selecteer links in het venster het gedeelte Antivirusbescherming.

De instellingen van de antivirusbescherming worden rechts in het venster weergegeven.

3. Selecteer in het gedeelte Gemonitorde poorten de optie Alleen geselecteerde poorten bewaken.
  4. Klik op de knop Instellingen.

Het venster Netwerkpoorten wordt geopend.

5. Schakel het selectievakje Bewaak alle poorten voor de opgegeven programma's in.
  6. Doe in de lijst met programma's onder het selectievakje Bewaak alle poorten voor de opgegeven programma's het volgende:
    • Schakel de selectievakjes in naast de namen van programma's waarvoor u alle netwerkpoorten wilt monitoren.

Standaard zijn de selectievakjes naast alle programma's in het venster Netwerkpoorten ingeschakeld.

• Schakel de selectievakjes uit naast de namen van programma's waarvoor u niet alle netwerkpoorten wilt monitoren.
  7. Als een programma niet is opgenomen in de lijst met programma's, voegt u het als volgt toe:
    1. Klik op de koppeling Toevoegen onder de lijst met programma's en open het contextmenu.
    2. Selecteer in het contextmenu de manier waarop u het programma wilt toevoegen aan de lijst met programma's:
      • Om een programma te selecteren uit de lijst met programma's die op de computer zijn geïnstalleerd, selecteert u de opdracht Programma's. Het venster Programma selecteren wordt geopend. Hierin kunt u de naam van het programma opgeven.
      • Om de locatie van het uitvoerbare bestand van het programma op te geven, selecteert u de opdracht Bladeren. Het standaardvenster Openen wordt in Microsoft Windows geopend. Hierin kunt u de naam van het uitvoerbare bestand van het programma opgeven.

Het venster Programma wordt geopend nadat u het programma hebt geselecteerd.

3. Typ in het veld Naam een naam voor het geselecteerde programma.
    4. Klik op OK.

Het venster Programma wordt gesloten. Het programma dat u hebt toegevoegd wordt op het einde van de lijst met programma's weergegeven.

8. Klik in het venster Netwerkpoorten op OK.
  9. Klik op de knop Opslaan om de wijzigingen op te slaan.