Portable modus voor toegang tot geëncrypte bestanden op verwisselbare schijven inschakelen

26 februari 2021

ID 123492

Zo schakelt u de portable modus voor toegang tot geëncrypte bestanden op verwisselbare schijven in:

1. Open de Beheerconsole van Kaspersky Security Center.
  2. Open in de map Beheerde apparaten in de structuur van de Beheerconsole de map met de naam van de beheergroep waarvoor u de portable modus voor de toegang tot geëncrypte bestanden op verwisselbare schijven wilt inschakelen.
  3. Selecteer in de werkruimte het tabblad Beleid.
  4. Selecteer het noodzakelijke beleid.
  5. Open het venster Eigenschappen: <naam van beleid> op een van de volgende manieren:
    • Selecteer in het contextmenu van het beleid de optie Eigenschappen.
    • Klik op de koppeling Beleid configureren rechts in de werkruimte van de Beheerconsole.
  6. Selecteer in het gedeelte Gegevensencryptie het subgedeelte Encryptie van verwisselbare schijven.
  7. Schakel het selectievakje Portable modus in.

De portable modus is alleen beschikbaar voor de encryptie van alle bestanden of nieuwe bestanden.

8. Klik op OK.
  9. Pas het beleid toe.

Raadpleeg de beheerdershandleiding van Kaspersky Security Center voor informatie over het toepassen van het Kaspersky Security Center-beleid.

10. Sluit de verwisselbare schijf aan op een apparaat waarop het Kaspersky Security Center-beleid is toegepast.
  11. Bevestig de encryptie van de verwisselbare schijf.

U ziet nu een venster waarin u een wachtwoord voor Portable bestandsbeheer kunt aanmaken.

12. Geef een wachtwoord op dat sterk genoeg is en bevestig het.
  13. Klik op OK.

Kaspersky Endpoint Security encrypt de bestanden op een verwisselbare schijf volgens de gedefinieerde encryptieregels in het Kaspersky Security Center-beleid. Het programma Portable bestandsbeheer (voor het werken met geëncrypte bestanden) wordt ook naar de verwisselbare schijf geschreven.

Na de inschakeling van de portable modus hebt u toegang tot geëncrypte bestanden op verwisselbare schijven die zijn aangesloten op een computer zonder encryptiefunctionaliteit.