Een encryptieregel voor verwisselbare schijven toevoegen

26 februari 2021

ID 123493

Zo voegt u een encryptieregel voor verwisselbare schijven toe:

1. Open de Beheerconsole van Kaspersky Security Center.
  2. Open in de map Beheerde apparaten in de structuur van de Beheerconsole de map met de naam van de beheergroep waarvoor u encryptieregels voor verwisselbare schijven wilt toevoegen.
  3. Selecteer in de werkruimte het tabblad Beleid.
  4. Selecteer het noodzakelijke beleid.
  5. Open het venster Eigenschappen: <naam van beleid> op een van de volgende manieren:
    • Selecteer in het contextmenu van het beleid de optie Eigenschappen.
    • Klik op de koppeling Beleid configureren rechts in de werkruimte van de Beheerconsole.
  6. Selecteer in het gedeelte Gegevensencryptie het subgedeelte Encryptie van verwisselbare schijven.
  7. Klik met de linkermuisknop op de knop Toevoegen en selecteer in de vervolgkeuzelijst een van de volgende opties:
    • Als u encryptieregels wilt toevoegen voor verwisselbare schijven die voorkomen in de lijst met vertrouwde apparaten van het onderdeel Apparaatcontrole, selecteert u Uit lijst met vertrouwde apparaten van dit beleid.

Het venster Apparaten uit lijst met vertrouwde apparaten toevoegen wordt geopend.

• Als u encryptieregels wilt toevoegen voor verwisselbare schijven die voorkomen in de lijst van Kaspersky Security Center, selecteert u Uit Kaspersky Security Center-lijst met apparaten.

Het venster Apparaten uit Kaspersky Security Center-lijst toevoegen wordt geopend.

8. Als u tijdens de vorige stap Uit Kaspersky Security Center-lijst met apparaten hebt geselecteerd, geeft u de filters voor weergave van apparaten in de tabel op. Hiertoe doet u het volgende:
    1. Geef de waar van de volgende parameters op: Geef apparaten in de tabel weer waarvoor het volgende is gedefinieerd, Apparaattype, Naam, Computer en Kaspersky Disk Encryption.
    2. Klik op de knop Vernieuwen.
  9. Schakel in de kolom Apparaattype de selectievakjes naast de namen van verwisselbare schijven in waarvoor u encryptieregels wilt aanmaken.
  10. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Encryptiemodus voor geselecteerde apparaten de actie die Kaspersky Endpoint Security moet uitvoeren op de bestanden die op de geselecteerde verwisselbare schijven zijn opgeslagen.
  11. Schakel het selectievakje Portable modus in als u wilt dat Kaspersky Endpoint Security verwisselbare schijven voorbereidt vóór de encryptie, waardoor het mogelijk is om opgeslagen bestanden op die schijven te gebruiken in de portable modus.

Met de portable modus kunt u geëncrypte bestanden gebruiken die zijn opgeslagen op verwisselbare schijven die zijn aangesloten op computers zonder encryptiefunctionaliteit.

12. Schakel het selectievakje Alleen gebruikte schijfruimte encrypten in als u wilt dat Kaspersky Endpoint Security alleen schijfsectoren met bestanden encrypt.

Als u een encryptie toepast op een schijf die al wordt gebruikt, wordt u aanbevolen de gehele schijf te encrypten. Dit verzekert dat alle gegevens zijn beschermd, zelfs verwijderde gegevens die mogelijk nog ophaalbare informatie bevatten. De functie Alleen gebruikte schijfruimte encrypten wordt aanbevolen voor nieuwe schijven die nog niet eerder zijn gebruikt.

Als een apparaat eerder is geëncrypt met de functie Alleen gebruikte schijfruimte encrypten, worden sectoren met bestanden na de toepassing van een beleid in de modus Gehele verwisselbare schijf encrypten nog steeds niet geëncrypt.

13. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Acties voor apparaten die eerder zijn geselecteerd de actie die Kaspersky Endpoint Security moet uitvoeren volgens de encryptieregels die eerder waren ingesteld voor verwisselbare schijven:
    • Als u wilt dat de eerder aangemaakte encryptieregel voor de verwisselbare schijf ongewijzigd blijft, selecteert u Overslaan.
    • Als u wilt dat een eerder aangemaakte encryptieregel voor een verwisselbare schijf wordt vervangen door de nieuwe regel, selecteert u Update.
  14. Klik op OK.

In de tabel Aangepaste regels verschijnen regels met de parameters van de aangemaakte encryptieregels.

15. Klik op OK om de wijzigingen op te slaan.

De toegevoegde encryptieregels voor verwisselbare schijven worden toegepast op verwisselbare schijven die zijn aangesloten op computers die door het aangepaste beleid van Kaspersky Security Center worden beheerd.