Decryptie van harde schijven

26 februari 2021

ID 123498

U kunt harde schijven decrypten zelfs als er geen actieve licentie is die gegevensencryptie toestaat.

Zo decrypt u harde schijven:

1. Open de Beheerconsole van Kaspersky Security Center.
  2. Open in de map Beheerde apparaten in de structuur van de Beheerconsole de map met de naam van de beheergroep waarvoor u de decryptie van harde schijven wilt configureren.
  3. Selecteer in de werkruimte het tabblad Beleid.
  4. Selecteer het noodzakelijke beleid.
  5. Open het venster Eigenschappen: <naam van beleid> op een van de volgende manieren:
    • Selecteer in het contextmenu van het beleid de optie Eigenschappen.
    • Klik op de koppeling Beleid configureren rechts in de werkruimte van de Beheerconsole.
  6. Selecteer in het gedeelte Gegevensencryptie het subgedeelte Encryptie van harde schijven.
  7. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Encryptietechnologie de technologie waarmee de harde schijven zijn geëncrypt.
  8. Voer een van de volgende acties uit:
    • Selecteer in de vervolgkeuzelijst Encryptiemodus de optie Alle harde schijven decrypten als u alle geëncrypte harde schijven wilt decrypten.
    • Voeg de geëncrypte harde schijven die u wilt decrypten toe aan de tabel Encrypt de volgende harde schijven niet.

Deze optie is alleen beschikbaar voor Kaspersky Disk Encryption-technologie.

9. Klik op OK om de wijzigingen op te slaan.
  10. Pas het beleid toe.

Raadpleeg de beheerdershandleiding van Kaspersky Security Center voor informatie over het toepassen van het Kaspersky Security Center-beleid.

Als de gebruiker de computer uitschakelt of opnieuw opstart tijdens de decryptie van harde schijven die zijn geëncrypt met de technologie Kaspersky Disk Encryption, wordt Verificatie-agent vóór de volgende opstart van het besturingssysteem geladen. Kaspersky Endpoint Security hervat de decryptie van de harde schijf na de geslaagde verificatie in Verificatie-agent en de opstart van het besturingssysteem.

Als het besturingssysteem in de sluimerstand gaat wanneer harde schijven worden gedecrypt die werden geëncrypt met de technologie Kaspersky Disk Encryption, wordt Verificatie-agent geladen wanneer het besturingssysteem uit de sluimerstand wordt gehaald. Kaspersky Endpoint Security hervat de decryptie van de harde schijf na de geslaagde verificatie in Verificatie-agent en de opstart van het besturingssysteem. Na de decryptie van de harde schijven is de sluimerstand pas beschikbaar wanneer het besturingssysteem opnieuw wordt opgestart.

Als het besturingssysteem in de slaapstand gaat tijdens de decryptie van de harde schijf, hervat Kaspersky Endpoint Security de decryptie van de harde schijf wanneer het besturingssysteem uit de slaapstand wordt gehaald zonder de Verificatie-agent te laden.